Wojtek16810
Uczestnik
Nie raz trafnie pisaliście . Radzę sięA propos mechanika lepiej go zmień skoro tak podszedł do tematu, a ty z forum będziesz dawał mu wskazówki co ma robić bo najwyraźniej nie przejął się tymi opiłkami.

Nie raz trafnie pisaliście . Radzę sięA propos mechanika lepiej go zmień skoro tak podszedł do tematu, a ty z forum będziesz dawał mu wskazówki co ma robić bo najwyraźniej nie przejął się tymi opiłkami.

OK daj znać co wyrzezbiNie raz trafnie pisaliście . Radzę się![]()

szkoda motora więc rozbieraj puki czas
Ok jak coś to wstawięPANEWKI!!!!. - daj fotę to zobaczymy.
narazie trzeba się do nich dobrać 
Może tyle ogarnieJest trochę rozbierania....
droga naprawa takich panewek jak coś ? 1000 tys 5000 tys ?
Zerknij co za dzidostwoPoczątkowo myślałem że w głowicy walki się zatarly...ale gdy ujrzałem wal i panewki to byłem w lekkim szoku. Tam połowa panewki jest metalowa a połowa aluminiowa. Wymysl Audi.

Tam był zmieniany rozrząd kilka tysięcy temu hym dziwna sprawa bo silnik pracuje naprawdę ładnie . Mimo ze nie trzymał ciśnienia , ale to wysoce prawdopodobne przez ten syf w smoku . Zobaczymy , ale niezłe wysypisko w tym olejuWidząc to co widzę to rozebrałbym ten silnik w drobne i rył w nim tak długo az znalazłbym źródło opiłków....

Narazie nie składany . Wiec ciężko określić jakie będzie ciśnienie ...Kolego, masz sajgon w smoku co dla mnie jest jednoznaczne ze cos sie obiera w silniku.
Teraz chodzi ładnie, ale jak zacznie chodzić brzydko czy pukać to już będzie za późno. Rozbieraj w pierwszej kolejności dół bo patrząc te metalizacje to śmierdzi panewkowo. Tym bardziej ze koledzy wyżej piszą sensownie bo robili już taki silnik i wiedza z czym to sie je.
A jakie ma teraz ciśnienie oleju?
tylko mi nie komentujcie , ze mechanik powinien wiedzieć bo qurwa niestety nie wie i błądzi jak małe dziecko w ciemności 
I tak trzeba powoli rozbierać bo nikt nie wieSkoro nie wie to niech powolutku go rozbiera aż znajdzie!!!! I będzie wtedy wielki mechanik. PS.. Niech robi zdięcia żeby wiedzieć jak złożyć.
wszystko ma odkręcone i panewki na wierzchu tzn musi je odkręcić i zobaczyć w jakim stanie ... bo chyba nawet trzeba ? 
To zabieraj auto do kogoś, kto to ogarnie. Ja jak mam cos takiego w misce to bez zastanowienia wywalam silnik z auta, wieszam na stojak i dzialam. Od dolu do gory. Nie robie na aucie bo szkoda czasu i nie muszę sie meczyc a i tak z doswiadczenia wiem, ze bedzie wiecej roboty niz wymiana panewek.tylko mi nie komentujcie , ze mechanik powinien wiedzieć bo qurwa niestety nie wie i błądzi jak małe dziecko w ciemności![]()