• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 2009 rok silnik cdnc 2,0 benzyna 211 km ciśnienie oleju

spinacz2100

Bywalec
Punktów
1
To nie pompa.
W tym silniku cdnc walki balansowe siedzą w bloku między misa a głowicą (tak gdzieś w połowie) co ciekawe albo wycigasz motor albo rozbierasz przod bo inaczej nie wyjdzie, musi być oczywiscie rozpięty rozrząd.
Koszt 850zl za dwa w serwisie plus panewki które też już teraz wypadało by zmienić 600zl no i mechanik tu nie weźmie mało:)
Dobrze że jest chociaż diagnoza.

mordeto

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Sosnowiec
mmm.. u mechanika generalnie płaci się za wiedzę a u tego u którego się aktualnie auto znajduję widząc po postach właściciela, wiedzy i doświadczenia brak więc tu na pewno będzie "oszczędność"

spinacz2100

Bywalec
Punktów
1
Z tym bym troszkę polemizował.
Mi ostatnio specjalista BMW naprawiał i też wymieniał po kolei co popadło.
A winna była dzwigienka od zawory za 40zl a koszt naprawy 9000zl.
Mało jest mechaników którzy ogarniaja tfsi, mało tego ogólnie mało jest mechaników większość to wymieniacze.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Nie rób mnie głupim! Myślałem że bmw to bmw a nie vw! Kurde no....czyli mało wiem! Hahahahah

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
To nie pompa.
W tym silniku cdnc walki balansowe siedzą w bloku między misa a głowicą (tak gdzieś w połowie) co ciekawe albo wycigasz motor albo rozbierasz przod bo inaczej nie wyjdzie, musi być oczywiscie rozpięty rozrząd.
Koszt 850zl za dwa w serwisie plus panewki które też już teraz wypadało by zmienić 600zl no i mechanik tu nie weźmie mało:)
Dobrze że jest chociaż diagnoza.
To powiedz mi gdzie jest pompa bo ile pamiętam to jest tam moduł jest razem z pompą, gdzieś pomiędzy to jest wiele żeczy, na temat naprawy tego podzespołu jeżeli panewki wałków balansujące są wytarte, powiedz mechaniku nie wymieniaczu na czym polega naprawa tego podzespołu bo bardzo jestem ciekaw trochę tego szajs zrobiłem ale może wszystkiego nie wiem.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
niech wymieniają olej w systemie long life a pracy silnikowcy mieć będą po wsze czasy;] mnie to cieszy. Na warsztacie 4 stojaki do silników i wszystkie zapełnione;]

spinacz2100

Bywalec
Punktów
1
To powiedz mi gdzie jest pompa bo ile pamiętam to jest tam moduł jest razem z pompą, gdzieś pomiędzy to jest wiele żeczy, na temat naprawy tego podzespołu jeżeli panewki wałków balansujące są wytarte, powiedz mechaniku nie wymieniaczu na czym polega naprawa tego podzespołu bo bardzo jestem ciekaw trochę tego szajs zrobiłem ale może wszystkiego nie wiem.

Masz tu zdjęcie tych wałków i sobie poszukaj bo po twojej/waszej wypowiedzi widać że duzo jeszcze musicie się uczyć tylko czemu ludzie muszą za to płacić? Ale pamiętajcie karma wraca!!!

Załączniki

• 8767a54a40c9af61f5a928af32ba.jpg
    8767a54a40c9af61f5a928af32ba.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 35

spinacz2100

Bywalec
Punktów
1
trzeba podłożyć złotko od czekolady, ale wedel, bo milka się szybko wyciera :D
A kto powiedział że panewki wałków.
Panewki wału i korbowodowe!
Czytać ze zrozumieniem!