• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 '99 r. pin do immo

krzysztof.k0071

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zamość
Witam.
Z racji tego, że posiadam tylko jeden kluczyk i to już dosyć sfatygowany chciałbym dorobić sobie nowy. Aby to zrobić potrzebny jest pin do immo. W związku z tym mam pytanie, jak można go odczytać?

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Z najtańszych zabawek Vag commander.
Wpisz w google a materiały zaleją cię ilością wiedzy jak to wykonać.

krzysztof.k0071

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zamość
Po pierwsze primo: pytanie brzmiało nie "czym" lecz "jak", po drugie primo : wiem co to jest google, po trzecie primo: opis tutaj np:
to bzdury które nie działają.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Witam.
Z racji tego, że posiadam tylko jeden kluczyk i to już dosyć sfatygowany chciałbym dorobić sobie nowy. Aby to zrobić potrzebny jest pin do immo. W związku z tym mam pytanie, jak można go odczytać?
Odczyt pamięci licznika bądź ecu i wsad wrzuć tutaj.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Roszczeniowość pytających powala na glebę... Wszystko działa pod warunkiem ,że operator kumaty . Nie potrafisz płacisz.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Będzie miał pin to zaraz będzie post jak dodać kluczyk... a do tych starych śmietników wszystko jak na tacy w necie.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
984
Miasto
PGS
Weź wywal immo z ECU i pln ci nie będzie potrzebny. Auto warte kilka złoty A Ty chcesz w Gruza inwestować. A kluczyk ci dotkie klucznik.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ciii...
Weź wywal immo z ECU i pln ci nie będzie potrzebny. Auto warte kilka złoty A Ty chcesz w Gruza inwestować. A kluczyk ci dotkie klucznik.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Odczyt pamięci licznika bądź ecu i wsad wrzuć tutaj.

No i co zrobisz mu? Pin policzysz? A potem mi na telefon marudzicie że robię komuś w necie za pół darmo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysztof.k0071

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zamość
Witam ponownie.
I po co te nerwy? Owszem, bardzo chętnie bym wyłączył to immo w cholerę ale jak? Trochę pokombinowałem i chyba mam uwalony immobilizer. W załączeniu zrzut ekranu z VAG COM-a. VAG Commander próbuje się łączyć i po ok 20 sek. zamyka program. A, jeszcze jedno, przy próbie uruchomienia silnika samym grotem silnik gaśnie po ok 2 sek.

Załączniki

• vag_immo.jpg
    vag_immo.jpg
    291,6 KB · Wyświetleń: 49

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ten wątek to jak skok na bungee bez bungee...
Zagraj e2p i ogarniemy odpłatnie..

krzysztof.k0071

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zamość
Boże co za banda jełopów. Wielkie dzięki za bardzo miłą i owocną współpracę. Teraz chyba już wiecie dlaczego ludzie nienawidzą takich "mechaników" druciarzy. Jeszcze raz bardzo dziękuję.

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Krzysztof.k0071 myślę, że to jednak Ty jesteś jełopem, bo temat jest tak banalnie prosty, że tylko jełop tego nie ogarnie w dobie internetu. Jak wyślesz przelew dla chorego dzieciaczka, na forum znajdziesz info co i jak. Wyśle na priv programy do usunięcia immo i odczytania pinu ;)

wentyl86

Nowy
Punktów
0
witam, ja chetnie przelej gdzie trzeba ile trzeba, za udostepnienie softu do wywalenia immo... mam a4 b5 '00 i zegary jeager padly prawie calkowicie, oszukuje obrotomierz, wskaznik temp i paliwa... do tego wypalony fis. mam sprawne vdo i chcialbym je przelozyc (jedne i drugie zegary 1/2fis wiec chodzi tylko o wywalenie immo, ewentualnie przepisanie przebiegu). Czy ktos moglby pomoc?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
984
Miasto
PGS
Daj numery ecu. Coś się może wymyśli. Masz czym odczytać ecu?

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
O ku... obudził się po 5 latach... ciekawe czy już immo ogarną czy jeszcze robi.

Do góry Bottom