• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 immo off

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja zawsze robię wylut z tego tytułu, że podczas czytania podajesz zasilanie na pamięć, możesz uszkodzić coś w płycie.
Kolego to proszę zapodaj mi jeszcze wsad do vw polo nr 030 906 027 k, mam taki komputer ze złomowiska i chciałbym sprawdzić czy dziala w polo ojca tylko trza wyłączyc immo :)

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Wrócę do domu to podrzucę bo w tej chwili walczę z vivaro

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Ja zawsze robię wylut z tego tytułu, że podczas czytania podajesz zasilanie na pamięć, możesz uszkodzić coś w płycie.
Poza tym, czytając/ zapisując w układzie, napięcie rozchodzi się po elementach pobocznych, tym samym spadając docelowo na pamiątce.
Przez to możesz czytać i zapisywać do niej głupoty.
Przerabiałem z ryglem w lagunie II

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Co to za VW? daj numery boscha
mam ciekawy motyw, dzis wymontowałem ecu z mojego audi zeby skopiować wsad z eepromu i go zapisac w lapku i wiesz co? po pierwsze to eep był źle wlutowany, na odwrót :eek: a poza tym odczytałem go i jest czysty, same FFFF, więc wylutowałem go i już nie wlutowywałem, zamontowałem ecu do auta i silnik odpala i chodzi tak jak przedtem :cool:, to normalne?

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Arni,jakiej lutownicy używasz? Hot air, Kolbe czy może zwykła transformatorowa?

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Być może ta pamięć jest zbyteczna. Wiem że do sdi wylutowywuje się pamięć i auto działa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja mam taką malutka kolbe.

Panowie, najnowsza wiadomość jest taka że audi bez eepromu jednak nie odpala :mad:

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
ja kiedyś jakąś a4 bez eepromu odpalałem ale też nie dało skutku trzeba było eeprom wlutować

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Być może ta pamięć jest zbyteczna. Wiem że do sdi wylutowywuje się pamięć i auto działa
ja kiedyś jakąś a4 bez eepromu odpalałem ale też nie dało skutku trzeba było eeprom wlutować
taka informacja z dzis dla was i dla potomnych, wlutowałem spowrotem eprom ten czysty i moje auto spowrotem pali, ale nie poddaje się zamówiłem ster na allegro i jeśli będzie dziewiczy, nie majstrowany to się dowiem dokładnie co i jak ma być zaprogramowane i wlutowane :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kupiłem na allegro prawidłowy ster 8D0 907 558a, wgrałem wsad od Poldersa z immo off i teraz pojeździmy zobaczymy, na razie stwierdzam że obniżyły się obroty biegu jałowego i silnik nie szarpie tak jak przedtem, ducha ma, można w miarę wyprzedzać :) ale czas pokaże

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
To zasługa sterownika, a dokładniej flasha i oprogramowania w tym sterowniku. Wsad do eeproma nie zmienia nic jeśli chodzi o osiągi itd.

Do góry Bottom