• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 b6 2003r nie działa pilot centralnego zamka

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z pilotem od centralnego zamka. Mianowicie piloty są dwa żaden z nich nie działa w vag wchodzę w bloki pomiarowe 007 w pamięci sterownika są zapisane dwa piloty wciskam przycisk w pilocie i pokazuje mi że pilot działa i zapisany jest w pozycji drugiej. niestety fizycznie pilot nie otwiera i nie zamyka drzwi. po próbie adaptacji kanał 21 i zakodowaniu pilota wywala błąd od kodowania. w kodach błędów są dwa stałe błędy mianowicie 01561 - left rear door 61-00 - wont de-safe i drugi 01562 - right rear door 61-00 - wont de-safe jakie mogą być przyczyny tych błędów. z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
witam jakie mogą być przyczyny że nie działa pilot mimo że go sterownik widzi a nie zamyka drzwi.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
A próbowałeś bez VAGa tradycyjnie przyuczyć przyciskami na kluczyku?

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
nie w vagu pokazuje w blokach pomiarowych że pilot jest zapisany w pozycji dwa jak wciskam przycisk na pilocie a pilot i tak nie działa

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Próbowałeś testerem do pilotów czy piloty sprawne? Miałem już sytuację, że przy próbie dopisania samochód potwierdzał kierunkami, że widzi pilota ale nic z tego. Nowy pilot rozwiązał problem. Swoją drogą przed dopisywaniem pilotów usuń błędy.

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wydaje mi się że w pierwszej kolejności to trzeba je usunąć, a dopiero dopisać?

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
kolego bihor umiem dopisywać piloty robiłem to już w paru autach i nigdy nie było problemu .też tak myślę tylko te błędy są dość dziwne centralny zamek działa ok drzwi się zamykają otwierają a jednak te błędy są stałe.Ma ktoś może schemat centralnego do audi a4 b6

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Prawdopodobnie te błędy nie pozwalają na działanie, kiedyś tak miałem w Seacie i po rozebraniu drzwi okazało sie ze wszystko w porządku poruszałem kablami i nagle ożyło dlaczego do dziś nie wiem . Może zrestartuj system potem go wybudź a co gateway ?

Do góry Bottom