maciuuu1985
Początkujący
Witam wszystkich. Mam następujący problem. Podczas jazdy autostradą zauważyłem że samochód rozpędza się bardzo powoli od 170 na godzinę. Po dojechaniu na miejsce zrobilem parę km na miejscu i udałem się w drogę powrotną. Pod Hanoverem zauważyłem że nie chce wjechać pod górę. Zaczęło zwalniać. Zapaliła się kontrolka świec zerowych. Od tego momentu przy próbie przekroczenia 120 km na godzinę zapala się notorycznie. Maksymalne obroty na biegu halowym to ok 3200 i spadają do 2800 przy pedale gazu w podłodze. Przy gwałtownym wciśnięciu gazu zaczyna szarpać buda jak diabli powoli się rozpędza i zapala kontrolka świec. Muszę dawać delikatnie gazu. Po podłączeniu do vaga pokazuje błędy
000655 regulacja cisnienia doladowania
P0299-006 przekroczona granicą regulacji sporadyczny.
Węże od intercolera całe. Nieszczelności brak gdyż sprawdziliśmy manometrem również podczas jazdy. Zaworki niby dobre. Turbo próbuje ciągnąć gdyż po dodaniu gazu i scisnieciu za przewód czuć że jest ciśnienie. Nowy filtr powietrza. Przepływka była podmieniana i bez zmian. Sztanga na turbinie pracuje ma normalny skok i chodzi lekko czyli zmienna geometria chyba jest w porządku. Nie wiem co dalej. Nie zmieniłem filtra paliwa jeszcze. Może to sterownik turbiny? Miał ktoś może podobny problem ? Najechane mam 260 tyś. DPF nie był sprawdzany Ale wypalal się zawsze normalnie raczej gdyż jeździłem autostradą przeważnie.
000655 regulacja cisnienia doladowania
P0299-006 przekroczona granicą regulacji sporadyczny.
Węże od intercolera całe. Nieszczelności brak gdyż sprawdziliśmy manometrem również podczas jazdy. Zaworki niby dobre. Turbo próbuje ciągnąć gdyż po dodaniu gazu i scisnieciu za przewód czuć że jest ciśnienie. Nowy filtr powietrza. Przepływka była podmieniana i bez zmian. Sztanga na turbinie pracuje ma normalny skok i chodzi lekko czyli zmienna geometria chyba jest w porządku. Nie wiem co dalej. Nie zmieniłem filtra paliwa jeszcze. Może to sterownik turbiny? Miał ktoś może podobny problem ? Najechane mam 260 tyś. DPF nie był sprawdzany Ale wypalal się zawsze normalnie raczej gdyż jeździłem autostradą przeważnie.