• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B8 2.0tdi litr oleju na 1000km

biggy

Nowy
Punktów
0
Witam problem z audi, silnik 2.0TDI o oznaczeniu CJCD
220tyś nalotu, nowe turbo, nowe wtryski, nowa odma, dpf off
po tym wszystkim silnik i tak bierze litr na 1000km a korek wlewu oleju nadal skacze na odpalonym silniku

jaki może być powód?? miał ktoś już ten problem i udało mu się chociaż ograniczyć te spalanie do normalności?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1697
Nie mam pojęcia, co mają do spalania oleju wtryskiwacze czy DPF, ale spoko.
Ja tam skromnie stawiam na takie nieistotne szczegóły jak pierścienie i uszczelniacze zaworowe.

A olej jak często był wymieniany? Co 30 tysięcy w cudownym trybie Long Life?

biggy

Nowy
Punktów
0
Nie mam pojęcia, co mają do spalania oleju wtryskiwacze czy DPF, ale spoko.
Ja tam skromnie stawiam na takie nieistotne szczegóły jak pierścienie i uszczelniacze zaworowe.

A olej jak często był wymieniany? Co 30 tysięcy w cudownym trybie Long Life?
olej napewno nie LL wydaje mi się że było co 15 musiałbym sprawdzić książeczke, a dpf i wtryski dodałem po prostu z rzeczy które są świeżo zrobione

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1697
olej napewno nie LL wydaje mi się że było co 15 musiałbym sprawdzić książeczke, a dpf i wtryski dodałem po prostu z rzeczy które są świeżo zrobione
Może jestem staroświecki, ale ten język brzmi dla mnie jak szyfr.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
621
Z najnowszych badań niemieckich inżynierów przy ścisłej współpracy z inżynierami z F1-Monaco wynika że źle zregenerowana turbosprężarka może być przyczyną poboru takiej ilości oleju.
Wdmuchuje.
Szczególnie jak regeneracja polegała na pomalowaniu jej srebrnym szpraJem na zapleczu.
korek wlewu oleju nadal skacze

Do góry Bottom