• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 zbiorniczek wspomagania

paaawel

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kępno
Jak ma się zły zbiorniczek układu wspomagania i płyn do złej pracy całego układu?
Audi A4 B5, zbiorniczek zamontowany z innej marki auta, a płyn czerwony zamiast zielonego.
Przez pierwsze parę dni po zmianie zbiorniczka układ chodził ciężko, nagle wszystko wróciło do normy na jakieś 3 tygodnie. Teraz problem powrócił.
Złe działanie mam na myśli, że na postoju kierownica chodzi bardzo ciężko jakby bez wspomagania. Przy ruszaniu i kręceniu pół obrotu kierownicy jest ciężki, kolejny pół okej. Podczas jazdy na lukach nie czuć żadnego oporu kierownicy.

Punktów
10
Miasto
Warszawa
Jak ma się zły zbiorniczek układu wspomagania i płyn do złej pracy całego układu?
Audi A4 B5, zbiorniczek zamontowany z innej marki auta, a płyn czerwony zamiast zielonego.
Przez pierwsze parę dni po zmianie zbiorniczka układ chodził ciężko, nagle wszystko wróciło do normy na jakieś 3 tygodnie. Teraz problem powrócił.
Złe działanie mam na myśli, że na postoju kierownica chodzi bardzo ciężko jakby bez wspomagania. Przy ruszaniu i kręceniu pół obrotu kierownicy jest ciężki, kolejny pół okej. Podczas jazdy na lukach nie czuć żadnego oporu kierownicy.
Sprawdź jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś krzyżaki kolumny kierowniczej bo taki efekt jak opisujesz występuje gdy się zacierają, najłatwiej psiknąć "Wóde40" i zobaczyć czy się poprawiło

paaawel

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kępno
Gdzie to znajdę pod kolumną kierownicy czy gdzieś pod autem?

paaawel

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kępno
1721054538339.jpg

Psiknąłem tam WD-40 i podczas skręcania w miejscu jest lepiej, ale za to przy skręcaniu podczas ruszania jest tak samo, a nawet gorzej.

Podczas kręcenia kierownicą w zbiorniczku jest cisza, brak pobierania i oddawania płynu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom