• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c5 1.8t

Patryk2001

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Dobre Miasto
Witam wszystkich mój problem polega na tym że w mojej audi a6 c5 raz mam ssanie a raz nie mam czujnik temperatury nowy i nie wiem co może być .Silnik to 1.8t oznaczenie silnika AEB jeśli ktoś może powiedzieć to czekam na podpowiedzi z góry dziękuje.

A

autozibi

Witam wszystkich mój problem polega na tym że w mojej audi a6 c5 raz mam ssanie a raz nie mam czujnik temperatury nowy i nie wiem co może być .Silnik to 1.8t oznaczenie silnika AEB jeśli ktoś może powiedzieć to czekam na podpowiedzi z góry dziękuje.

Czym się to objawia ... ? Czy tylko ciężkim rozruchem zimnego silnika ?
Na jakiej podstawie twierdzisz , że masz brak ssania ?

Patryk2001

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Dobre Miasto
Wstaje rano do pracy na 6 rano i pale moją audi i trzyma obroty gdzieś 900 obr/min i zaczynam jechać daje gazu przymuli ją przez chwilkę i pójdzie i tak jadę nic nie szarpie tylko ją przydusi . Wychodząc z pracy o 17 palę audi i trzyma mi ponad 1000 obr/min . Po prostu raz trzyma wyższe a raz nisze obroty .Na forach czytałem żę te silniki w A6 tak mają raz trzymają ssanie a raz nie że coś soft jest nie dopracowany ale mnie to dziwi kumpel w swojej a6 ma normalnie silnik to 1.8t aeb

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
jeszcze raz uczciwie przepustnica dokladnie sprawdz jak sie po wyczyszczeniu domyka,,,,,,czasami trzeba doregulowac talezyk i oske ,,jak w starym maluchu sie wymienialo przepustnice,,koledzy pamietaja???
potwierdzona przez komp adaptacja ma byc i tyle

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Mam przepustnice!:D Oddam za symboliczne zlotowki bo sie poniewiera:D

Patryk2001

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Dobre Miasto
Witam panowie adaptacje przepustnicy zrobiłem i nic nie pomogło . Ale mam do was pytanie w moim audi a6 c5 1.8t bardzo głośno wtryskiwacze pracują głośno tykają czym to może być spowodowane ciśnienie na listwie to 3,5 bara

Do góry Bottom