• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6 c5 2.5 quattro

tomalo2222

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich mam takie pytanie chciałbym przerobić automata na manual audi a6c5 2.5 quattro mam wszystkie części do przeróbki pedały serwo tylko mam skrzynię 6 biegów z ośki nie z quattro idzie to jakoś przerobiś czy trzeba skrzynię z quattro automat jest quattro . Słyszałem że można przełożyć dupe z automatu do manuala i będzie quattro ale nie robiłem tego . Wiem że śilniki do manuala różnią się od automata ale to robiłem i niema problemu. jakieś sugestie podpowiedzi ktoś przerabiał.?????????

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
A przeniesienie napędu wewnątrz sb .
Przeważnie dajesz sb manual quattro plus odpowiedni dyfer i jazda.

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Co za rzeźba się szykuje‍♂️ a nie łatwiej było kupić wszystko od quattro? Dyfer też jest inny...

tomalo2222

Początkujący
Punktów
0
ok dzieki za podpowiedz . ja mam quattro w automacie i drugą w manualu ośka na części dlatego pytam bo mi skrzynia szwankuje przeciąga biegi między 2 a3 biegiem jag by ślizgało wymieniłem sprzęgło hydrokinetyczne ale nie pomogło . co prawda mam zamiar ją sprzedać ale nie dam z usterką .

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
To lepiej wrzuć sprawny automat, przekładka to nie tylko skrzynia pedały itd a również kodowania i kwestia czy pompa wtryskowa zagada bo często są problemy i trzeba zmieniać sterownik.

Do góry Bottom