• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 C5 2.5tdi zapowietrza się

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Witam. Dziś miałem chwilę żeby zajrzeć do Audi. Sprawdziłem rozrząd dla świętego spokoju. Wszystko gra. Znajomy podpowiedział mi że na tej pompie nie ma klina i może blokada nie pasować. Odpaliło auto po odpowietrzeniu i po kilku minutach nawet dobrze chodziło. Nagrzał sie tylko do około 65stopni i zgasł. Bez zadławienia tak jakby go zgasić. Po tym wszystkim wygenerował blond 17583- odłączony wtrysk wstępny, stały. Czy ktoś z was się z takim błędem kiedyś spotkał? Jak zimny chodził to kopcił, na wyższych obrotach falowalna

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Dziękuję. Bardzo cenne wskazówki. Pompa i sterownik sprawdzone, zawór zwrotny na przelewie nowy. Chyba trzeba w ten zbiornik zajrzec.

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Zbiornik otwarty. Ogólnie zasade jego działania znam ale nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro pompka umieszczona w koszu podaje paliwo do filtra to czy jest inna pompka gdzieś w środku która przelewa miedzy komorami? Po otwarciu w prawej komorze było około polowy natomiast lewa była pełna. Coś kiedyś slyszasły zepo 2002r wersje Quatro mialy dwie pompki

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Witam. Auto zostało usprawnione poprzez wymiane wtryskiwaczy. Znajomy pompiarz po sprawdzeniu tych wtrysków opowiedział że kiedyś miał wtryski które na ciepło się przycinały. Z braku pomysłów kupiłem komplet używanych z działającego auta. Po odpowietrzeniu auto odpalioło i chodzi do dziś.

Do góry Bottom