• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c5 2.8 nie odpala

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Witam
Posiadam audi a6 c5 2.8 b+g od samego poczatku posiadania autka mam problemy z odpalaniem ostatnio mechanik wymienil mi cewke zaplonowa i przez chwile bylo lepiej a po jakims czasie auto wgl przestalo odpalac na pb wiec odpalalem je awaryjnie na gazie ale po ok miesiacu i tak juz coraz gorzej odpalalo az przestalo calkiem.
W aucie wymieniona cewka zaplonowa swiece pompa paliwa sprawdzilem tez wtryski przekaznik od pompy paliwa itp nie sprawdzilem tylko cisnienia na listwie wtryskowej (nie mam chwilowo czym)
Mechanicy rozkladaja rece a ja juz siwieje przez to auto Panowie gdzie szukac przyczyny ?

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Błędy skasowane auto nie odpaliło...
Źaden błąd nie wyskoczył ponownie.
Paliwo dochodzi aż do listwy wtryskowej ale nie mam jak sprawdzić z jakim ciśnieniem.
Zobaczymy co jutro powie kolejny mechanik

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Później auto zaczynało łapać na PB ale po 2-3 sekundach gasło bo nie mogło się wkręcić na obroty
po przejechaniu 2km na LPG odpaliłem auto na PB bez problemu i ładnie wkręciło się na obroty ale nie miałem już czasu dalej sprawdzać co się dzieje
błędów brak a błąd"18010-kl.30 p1602 zasilanie niskie napięcie" wyskakuje po odłączeniu akumulatora

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
u gazownika byłem właśnie dlatego że strasznie falowały mi obroty coś tam poustawiał było lepiej ale mówi że nic więcej nie da sie wyregulować odrazu robiłem cały serwis wymiana butli wszystkich filterków kilka wężyków itp czy masz na myśli że coś od gazu padło ? może komputer od gazu zdycha i dlatego tak mota w PB ?

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Dobra jutro się przejade jak coś będzie nie tak to postawie do mechanika a później do gazownika i zobacze co stwierdzą

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Pojechałem do mechanika a mechanik co ? ręka w gipsie na 3 tygodnie....
Zabrałem się za dalsze diagnozowanie i doszedłem do wniosku że coś jest nie tak z przepustnicą
Zdemontowałem przepustnice a tam silniczek krokowy ma pękniętą obudowę tak że cały lata (fachowcem nie jestem ale wydaje mi się że to też zakłóca jego prace)
przepustnica oczywiście dość mocno brudna i ma pękniętą uszczelkę więc dziś biore się za czyszczenie i zamawianie części ale mam pytanie co do tego silniczka krokowego czy mam go po prostu wyjąć i nic go nie trzyma tam nic w tej obudowie czy coś ? bo jak próbowałem go wyjąć to nie bardzo chciał wyjść i drugie pytanie czy jak zamówie nowy to też wystarczy go tylko wsadzić bez żadnego ustawiania itp ? i jeszcze nie jestem pewien co do adaptacji przepustnicy mam jakiś tam komputerek którym można zrobić adaptacje ale jakoś mu nie ufam a wyczytałem gdzieś na forum że przepustnica po przekręceniu zapłonu po chwili sama się adaptuje ?

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    266,1 KB · Wyświetleń: 7
  • 2.jpg
    2.jpg
    245,2 KB · Wyświetleń: 7
Do góry Bottom