• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c5 nie odpala

kainax16

Początkujący
Punktów
0
Witam, posiadam samochód marki Audi a6 c5 2.4 silnik benzyna, rok 97. Fakt, ze jest to dość stare auto, ale dotychczas nie sprawiało ono większych problemów. Wczoraj rano jeździło bez zarzutów, a gdy po południu chciałam odpalić, nie dało rady.. Wszystko kręci, ale silnik nie odpala. To na pewno nie wina akumulatora, który jest naładowany. Świece są w porządku, pompa na pierwszy rzut oka także. Rok temu problem był taki sam, ale wtedy odpalił od drugiego auta i z rur wydechowych wyleciał mu jakiś czarny syf. Później już palił bez zarzutu. Teraz za nic nie chce odpalić. Czy ktoś może mi zasugerować jaka może być przyczyna?

kainax16

Początkujący
Punktów
0
Pompa nowa i tez nie odpala. Już nawet mechanik nie wie co jest, ma sprawdzić rozrząd i ciśnienie przy czymś jeszcze.. Czy to możliwe, ze coś z silnikiem?

kainax16

Początkujący
Punktów
0
Mechanik po prostu włożył nowa pompę żeby zobaczyć czy to coś zmienia. Nic w ciemno nie wymieniam jeśli dalsze oględziny nie przyniosą efektów raczej nie podejmę się żeby rozbierał silnik bo zwyczajnie mi się nie opłaca..

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
Czy elektryk albo diagnosta badal auto czy tylko mechanik co ma unita za 12 zl i delphi za 280zl

Kwestia jest ceny zawsze.

Do góry Bottom