• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi A6

SUBU74

Początkujący
Punktów
0
Witam mianowcie szukam programu do diagnostyki vw audi po polsku rok prod. 1996 - 2003 jest tyle tego na e-bay ze trafic mozna bombe przymiezam sie do polski vag 4.9 OBDII i nie wiwm ??
dam pare zetow wiecej za cos lepszego a le za co ????

troll

SuperMechanior
Punktów
34
KTs sobie kup-niexle lata

P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego a gdzie w UK siedzisz?

Po polsku nic nie ma do tego. Jedyne co mozesz kupic to KKL i na nim polskiego vaga odpalic.
Jesli chcesz cos lepszego to dual K + Can albo Hex+Can+Usb, ale to koszt rzadu £90+wysylka, no ale tym juz robisz wszystko jak u dealera.

SUBU74

Początkujący
Punktów
0
Hmmm wydatek ok..300 pare euro to dosc wygurowana sumka , mam na mysli jakiegos klona , do tej starej fury ktora bede teraz reanimowac te na e-bay to max 30-80 euro to klony i w jezyku ang.. a pos.. mieszkam im pracoje we wloszech audi kupilem teraz jak wyzej ,A6 2.5 tdi rok 2001 skora ladne ,nie bite zadnej korozzi ,troszke zaniedbany silnik po odpaleniu troche kula ,niby pasek wymieniony 245.000 cos tam teraz 264 .000 nie wiem moze swieca ,wtrysk ,pompa ,waleczki ,nie wiem , po 30 sek . zaczyna pracowac rowno troche telepie buda po ok 2 minutach jest ok .
Kupilem te autko bo nie ma w nim wielkiej elektroniki mam drugie na oku taakie samo tylko rozbite z przodu za smieszne pieniadze bo ok 500 euro silnik ok ...tylko skrrzynia automat u mnie manual taki chcialem 4x4 ,wole w te autko wlozyc pare euro i jezdzic tych pare 10 lat jak brac jakiegoos comon reila gdzie wszystkie naprawki kodowania to serwis . kupie walki ,filtry ,paseczek ,swiece ,itd mala kuracja i bede smigal w audiczce
ps. kolega daje mi vag.com .pl 4.9 po polsku z kabelkiem chyba skorzystam . to KLON !!

P

PogotowieSamochodoweUK

Wygorowana suma??? To za klona wlasnie, a oryginal 2.200 dolarow kosztoje:) Widze ze za 15zl chcial bys wszystkie auta diagnozowac? Dobry sprzet tyle kosztuje i wierz mi to nie jest duzo w tej kwestji.
Te na ebay to sobie mozesz wsadzic... one robia po 15-20% tego co dobry klon z pewnego zrodla.
Wydaje mi sie ze na fotze audi ma kiere z prawej strony i do tego ceglana sciana z kanalizacja na zewnatrz to rodem z angli :)
Z tad moje pytanie...
Jak vag PL klon to juz wogole padaczka....Ori VAG PL to szajs ;)

SUBU74

Początkujący
Punktów
0
Masz swieta racje znasz sie na pewno wiecej jak ja ,a te audi to nie moje tylko awtar se wstawilem bo mi sie podobalo felgi chyba 18 i listwy na drzwiach srebrne

P

PogotowieSamochodoweUK

AAAAa..... no to przepraszam :D

Co do ''znania sie'' to sie ucze, ale uczylem sie wlasnie na VAG i powiem ci ze nie da sie za cholere ominac diagnostyki w jezyku ang jesli chcesz miec dobry sprzet. Polskim nie polaczysz sie z wieloma autami, w tym caly problem bo dziad ma slaba kompatynilnosc.

art0

SuperMechanior
Punktów
10
polski vag jest niedopracowany - a dlaczego ? bo P.Andrzeja od jakiegoś czasu niema w śród żywych ....

P

PogotowieSamochodoweUK

I co mam to wybaczyc ze wzgledu na wspolczucie i obejsc sie tym co jest? Czy moze kupic cos lepszego? Wspolczuje, ale to niczego nie usprawiedliwia;)

art0

SuperMechanior
Punktów
10
tłumacze że jest jaki jest - bo autor nie zdążył ....

SUBU74

Początkujący
Punktów
0
Panowie temat Vaga na razie zostawiam dziekoje za jakielkowiek oswiecenie ,mam pytanko mianowicie felg do mojego 2.5 tdi qatro w instrukcji max to 6Jx16 205/55 albo 7Jx16 215/55 czy mozna cos zmieniac bez uszczerbku na mechanice w napedzie qatro ? te znalazlem dosyc tanio 235/45 R17 7,5Jx17H ET45 i sie zastanawiam ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Oby ci szerokosc weszla i zeby wysokosc krancowa kola nie byla wieksza niz 4cm od ori to bedzie bajka.

W sesie jak masz np 17 to musisz miec profil max 40 jak 20 to profil 25-30.

Jak nie to bedzie ci oszukiwal predkosciomierz i trzeba go wtedy zkalibrowac. Z bledem do 2% mozna jezdzic wiecej to juz roznica wyczowalna przez fotoradary;)

SUBU74

Początkujący
Punktów
0
czyli profil 45 bedzie za wysoki ma sie rozumiec beda przeklamania ,szkoda bo te co mam na orginalnych to zimowki ,znalazlem fajne na lato 17 z oponami 70% orginalki audi ale wole nie ryzykowac ,noga ciezka fotoradary sie mnoza potem tylko problemy ,a kupic nowe opony to min 200 euro szt..szukam dalej i dzieki za podpowiedz :)

P

PogotowieSamochodoweUK

Sluchaj generalnie to nie stanowi problemu. Zakladasz i jedziesz z gps sprawdzajac jakie jest rpzeklamanie i trzymasz sie zasady ze dodajesz np 4km do kazdej predkosci i bedzie git. Ja jak latalem na 20" profil 30 to jadac 30 pokazywalo 26:D ale odpuscilem ta taczke i zapodalem 18".

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
nie ma tragedii będzie nieznacznie przekłamywać:
przy 50 km/h pokaże 50,89
przy 100 km/h pokaże 101,77
przy 150 km/h pokaże 152,66

Do góry Bottom