• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[audi b4 2,6 v6 abc 93r] brak mocy

cla

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Nakło Nad Notecią
www.autogazwyzykowski.za.pl
Witam od pewnego czasu zauważyłem że jak depnę to wkręca się ok ale do tych 3 tysięcy i brak mocy jak by odcięcie mogę w tedy deptać ile chce i nic nie wkręci się dalej ! na postoju wkręca się na maxa i jest ok ! dodam że mam skrzynię automata ale skrzynia chodzi tak jak zawsze. nawet robiłem test na każdym biegu tzn 1.2.3 wchodzi szybko do tych 3 tyś a wyżej jak by hamulec wcisnąć ni cholery jak myślicie czy to katy się wysypały ?
wiem że muszę wymienić jeszcze świecę
i dzieje się tak samo na lpg i na pb .

teraz ją odpaliłem i objawy takie że na zimnym nie chce się wkręcić , depnięcie na gaz i woolno wchodzi na obroty a jak zejdzie to telepie silnikiem a po chwili spokój, jak się rozgrzała to lepiej ale do tych 3 tysi i dalej lipa, jak myślicie co to może być zaczeło telepać silnikiem ?
mogą to być świece ? czy katy ? dzwięk ma jakiś taki dziwny nie wiem czy mi się zdaje czy co

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
może zacznij od odczytania kodów usterek

cla

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Nakło Nad Notecią
www.autogazwyzykowski.za.pl
i teraz kompletny brak mocy chodzi jak by na 5 garów i jak odkręcę korek wlewu oleju to spaliny wychodzą i wzrastają obroty silnika nie idzie pszegazować silnika po dodaniu gazu zaraz chce zgasnąć ale chodzi , czy to może być uszczelka pod głowicą? czy też katalizator sie zapchał i uszczelniacze na zaworach puściły ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
prędzej katalizator wykręć sonde lambda i odpal

Do góry Bottom