Oczywistym jest, że jak takie temperatury powietrza zewnętrznego się pokazują na wyświetlaczu (a szczególnie teraz w lato) to wniosek może być tylko jeden... albo zap...asz z nadświetlną w związku z tym mogą wystąpić oblodzenia przodu auta- lub masz źle funkcjonujący czujnik...

Więc i tak wizyta w serwisie zalecana...choć by w celu wyeliminowania usterki
Drogi kolego, to jest podpowiedz która rozwiązała problem wariujące temperatury.
Klient po uzupełnieniu czynnikiem klimatyzacji zaobserwował takie objawy, gdyż wcześniej wgl. Nie funkcjonowała mu klimatyzacja pojawił się znowu i po sprawdzeniu zdjagnozowalem ta usterkę, czyli brak wgl. Czujnika (wyrwany z przewodami)
To jest podpowiedz dla majsterkowiczów bo po włożeniu czujnika temperatury zewnętrznej klimatyzacja się uspokoiła. I nie była potrzebna ingerencja serwisu czy innych organów. Wystarczy kabelek kkl który potrafi usunąć kod błędu a wiem ze 90% forumowiczów posiada chińskie czy oryginalne interfejsy.
Przepraszam z góry za nieład w tym poście ale wybaczcie, dodawane z telefonu gdyż aktualnie nie mam dostępu do kąputera (urlop na Malediwach

)
Nie cisnąć ani nie dogryzać bo jestem nowy na forum i dopiero zaczyna wrzucać ciekawe a zarazem zagadkowe tematy które rozwiązuje w swoim warsztacie wraz ze wspólnikiem.
Ahojjjjj
Pozdro dla grupy VW