• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autel KM100 opinia po 3 latach

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
Czyli urządzenie jak wmserwis rok temu 30kola plus 10 złoty =40 koła mówisz dobrR wychodzi, a w tym złotym są limity tak jak autel np10 tokenów danej marki czy full robisz rocznie ile chcesz. Bo taki 608 za 16 plus 2500 na pakiet sgw to chyba przepaść, może się mylę
Za 2500 też sa limity na dacie 10tokenow. W launchu jest 20. W launchu są droższe bramki. Jeśli chodzi o stricte sgw to autel nie ma sobie równych wychodzi to najtaniej .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
603
Miasto
Podkarpacie
@malerikula Mam nadzieje ze mi sie nie oberwie za to ale w IC jak ponegocjujesz to bazę wyrwiesz za 8600 brutto wiec tych cen niema co traktować poważnie bo z cennika tego co podał @matus1014 cena detaliczna bazy wynosi brutto 13 000 zł . W launch x431 euro 2025 masz 50 bramek na rok dla renault .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-26
Miasto
Rybnik
@Matus No niektórzy twierdzą inaczej z tym sgw. Cena jak u przedstawiciela w Polsce za 16.500 też nie można brać poważnie bo to na stronie jak już brałeś coś to dostaniesz za 12 z 2500 zejdziesz do 2000, ale nie o tym mówimy żeby nad wszystko wybielać dany sprzęt. Trzymamy się cennika ogólnego a nie z rabatami sam to bleyders w innym temacie pisałeś.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
@malerikula Mam nadzieje ze mi sie nie oberwie za to ale w IC jak ponegocjujesz to bazę wyrwiesz za 8600 brutto wiec tych cen niema co traktować poważnie bo z cennika tego co podał @matus1014 cena detaliczna bazy wynosi brutto 13 000 zł . W launch x431 euro 2025 masz 50 bramek na rok dla renault .
Dzwonisz do launcha europe oficjalny jedyny legalny dystrybutor na Europę miejsce z którego każdy bierze zadzwoń zapytaj się o cenę dostaniesz dokładnie to .z intercarsem nie każdy współpracuje i nie każdy ma możliwość negocjacji cen.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-26
Miasto
Rybnik
To może weźmiemy np porównamy launch Pad9 z złotym z autelem608 w kwestii klonowania, kodowania skrzyń np w vag,BMW,Mercedes, do tej operacji nie trzeba sgw

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
603
Miasto
Podkarpacie
@matus1014 Z hurtowni motoryzacyjnych Launczem handluje Inte Cars , auto partner (najlepsze ceny oraz jeden z przedstawicieli na Polskę ) , inter team , mekonomen i któraś jeszcze .
@malerikula Ja jestem w trakcie organizacji Autel MaxiSys 909S2 to testu porównawczego z moim Launch x431 , ciężko będzie już zmienić na MaxiIM IM608 PRO II , plus musiałbym jeszcze raz wypożyczyć launch z pakietem full . Chciałem dostać MaxiSys ULTRA S2 ale spotkałem sie z odmową .
Pobierz sobie program z strony launch IMMOPROG_PC_EN_setup , zainstaluj i będziesz miał podgląd wszystkich klonowanych sterowników silników i skrzyń biegów . X-PROG3 PC Adaptor. - Download .

Ostatnia edycja:

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-26
Miasto
Rybnik
Daj linka do tego programu
Chyba że to ten adaptor xprog ma listę co dałeś link, jutro zobaczę jak będę miał czas

tolus24

SuperMechanior
Punktów
58
@tolus24 Launch , topdon , thinkcar itd to jedna korporacja jesli chodzi o bebechy to coś jak grupa vag .

Niby tak ale jednak w działaniu, nie mówiąc o cenach, jest znacząca różnica.
Zwłaszcza jeśli chodzi o "słynny" Thinkcar thinkdiag 2, od trzech lat, od momentu zakupu, nie chce się popsuć, kupiony w "oficjalnym" sklepie w USA, wraz z TPMS i adapterem DOIP, bo CAN FD ma w sobie, po przeliczeniu około 1100zł wyszło, aktualizacje kupowane oficjalnie, bezpośrednio przez aplikację, między 270-340zł/rok, FCA około 800zł rocznie, też przez oficjalną aplikację.
Jeździ zawsze w schowku, w moim aucie, obecnie z KM100E, praktycznie w ogóle nie wyciągam. Nie trafiłem jeszcze auta, którego nie potrafiłby mi pomóc zdiagnozować, nie mówiąc o najczęściej wykonywanych kodowaniach/adaptacjach.
Jest to sprzęt, dzięki któremu zarabiam najwięcej w diagnostyce, ponosząc jednocześnie najniższe koszty.
Choć Xtool czy inne programatory, też mnie drogo nie wynoszą.
Ot taka przewrotność losu.
Często szybciej trafną diagnozę wykonuje prostym interfejsem i oscyloskopem plus multimetr plus własne adaptery/przejściówki niż rozbudowanym diagnoskopem.
Rynek w Polsce, to niestety porażka, jeśli chodzi o "elektronikę", w sensie zakup/utrzymanie.

Ostatnia edycja:

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
U siebie mam full pakiet i sgw mam no limit a renault 100 token sds ———-

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
603
Miasto
Podkarpacie
@tolus24 Zgadza sie , bebechy elektroniczne oraz baza oprogramowania jest dokładnie taka sama . Różnica jest w dopieszczeniu oprogramowania oraz "strategii cennika" - każda z nich ma trochę inaczej skonfigurowany opcje/zawartość oprogramowania co ma wpływ na cennik . Dla kogoś kto kupuje sprzęt na kilkanaście lat nie ma to wielkiego znaczenia . Ja uniwersalny sprzęt zmieniam co generacje 3-4 lat i dla mnie znaczenie ma dostęp do najnowszych funkcji oraz utrata wartości różnicą po miedzy zakupem a odsprzedażą sprzętu używanego . Launch to marka znana od 30 lat wiec ma renomę i cena odsprzedaży sprzętu też jest wysoka .
Problemem jest jeżyk polski , mało której firmie chce sie pochylić nad porządnym przetłumaczeniem oprogramowania na nasz jeżyk . Przez prawie 2 dziesięciolecia trzeba było tłumaczyć we "własnym" zakresie nawigacje na jeżyk polski w samochodach .

@WMserwis Z tego co pamiętam miałeś pakiet zloty na 2 lata czyli 2 po 50 tokenów renault .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom