• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTEL MOT 908 PRO 8G: inspekcje, DPF, SAS, EPB...

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Witam.Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego skanera firmy:
(AUTEL MOT 908 PRO 8G: inspekcje, DPF, SAS, EPB.)
http://viaken.pl/pl/skaner-autel-mot-908-pro-8g.html
Może któryś z was miał z nim do czynienia i może się podzielić opinią na jego temat...
Z góry dziękuje za wszystkie info.
Pozdrawiam...

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Czemu tak sądzisz ?może miałeś już z nim do czynienia ? że taka jest twoja opinia ? Autel robi chyba dobre sprzęty diagnostyczne ... A 1800 zł to też nie mało.Wiem są i dużo droższe ale i ten nie jest tani ...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Za mała cena za sensowny sprzet ori. A tym nie warto oszczedzać

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Wiadomo można kupić sprzęt za 30 000 zł bo jak mówisz ,, nie watro oszczędzać ''
Ale nie każdego stać na taki sprzęt.Może ktoś z forum już używał tego albo podobnego z Autela sprzętu i może się wypowie na ten temat ? Chodzi mi konkretnie o firme Autel ...

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Wiadomo można kupić sprzęt za 30 000 zł bo jak mówisz ,, nie watro oszczędzać ''
Ale nie każdego stać na taki sprzęt.Może ktoś z forum już używał tego albo podobnego z Autela sprzętu i może się wypowie na ten temat ? Chodzi mi konkretnie o firme Autel ...
dobrze gadasz ale to shit więc szukaj czegos innego ... ds709 , używany cdif2 , no i owiany wielkimi mitami ucandas

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125

starsza wersja tego skanera

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
inodiag wiem ze cudów nie zdziałam tym skanerem.Ale myślę że do takich jak diagnoza,PDF,EPB i kasowanie inspekcji olejowych wystarczy ? Dlaczego uważasz że to shit ? mógł byś coś więcej powiedzieć ?A tamte co podałeś np: DS709 jest dużo droższy a nie ma tyle funduszy na ten moment... Pozdrawiam

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
kup na pewno będziesz zadowolony, mam w szufladzie MaxiSan'a i jeszcze mnie nie zawiódł

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
kup na pewno będziesz zadowolony, mam w szufladzie MaxiSan'a i jeszcze mnie nie zawiódł

Darektech a jak wygląda sprawa aktualizacji ? na pierwsze 12-miesięcy jest darmowa,czy można w tym okresie aktualizować go wielokrotnie? czy jest to jednorazowa operacja?I czy po upływie tego okresu urządzenie nie zostaje zablokowane bo wymagane jest dalsza aktualizacja?

Z góry dzięki za odpowiedz !

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
W szufladzie mnie żaden program nie zawiódł ... fakt

Marek S. Skoro masz inne zdanie na ten temat może napiszesz coś więcej a nie tylko takie głupie docinki.Jak miałeś z nim do czynienia to napisz co z nim jest nie tak żeby pomóc komuś w wyborze a nie dodawać głupie komentarze.Jak nie chcesz pomóc to nie pisz...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Moje zadanie napisałem , lepiej dozbierać czy pożyczyć i mieć jakiś sensowny sprzęt . Z tym konkretnym nie miałem do czynienia ale z praktyki wiem ze takie tanie urządzenia są cieniutkie i nie warto wywalać kasy. Trochę siedze w temacie i wiem że sprzętu zawsze za mało ... i nigdy nie będzie dość .

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Zwróć się do sprzedawcy lub nawet kilku i poproś o udostępnienie sprzętu na warsztat lub przynajmniej przedstawiciela ze sprzętem i sprawdź w "ogniu walki". Będziesz miał własny pogląd.

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
Co do aktualizacji to się nie wypowiem bo nie były przewidziane do mojego modelu. Robi wszystko co jest napisane. Przed zakupem zapytaj o opcję zwrotu towaru i na jakich warunkach

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
wydaje mi ze z Viakenem raczej nie powinno być problemu z gwarancją ? Pracowałem na Launch x-431 od nich i nie było żadnych problemów ze sprzętem jak i z obsługa techniczna(bo potrzebna była pomoc z aktualizowaniem sprzętu)

piotrwsc

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
I co kupiłeś tego Autela EU908 ? Jesteś zadowolony z niego ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
jak masz wydawac forse na te badziewie , to kup lepiej w IC Launch CRP MOT i bedziesz bardziej zadowolony , a jak poczytasz dobrze internet to zrobisz z niego x431pro3

Do góry Bottom