• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto dla kobiety

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Tak naprawdę wiele towaru na rynku w ludzkim stanie nie ma, odrzucenie 3-drzwiówek przy małych autach bardzo mocno ogranicza wybór.

No właśnie - uparła się, że nie chce 3-drzwiowego dopiero jak zacząłem jej linki wysyłać. I nie chce zmienić zdania. Niech koleżanki same kupią sobie auta, to nie będzie musiała ich wozić. hehe :D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Powiedź że 3 drzwiowy lepszy, bo koleżanki z samochodu nie wypadna przez nieuwagę:p

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Weź pod uwagę babską logikę, szuka małego taniego ekonomicznego ale jak znajdzie coś w swoim ulubionym kolorze albo z ładną tapicerką futerkową to to weźmie nawet jeśli będzie to vw passat 1.9 tdi, tym bardziej że ma 5 drzwi, mało pali, ma duży bagażnik no i można zamontować czujniki zblizeniowe pomocne przy parkowaniu :)

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Arni: masz całkowitą rację z tym kolorem, bo odrzuciła linka z seicento mówiąc, że jest pomarańczowy. Tego nie da się zrozumieć :)

miskun

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Przemyśl
Ja bym preferował lanosa, i to praktycznie w ciemno ;) 1.5-jest czym depnąć (raz na pół roku się przejedziesz....) Może kolor nie powala, jak i wyposażenie: sądząc po kierze nie ma poduszek+wspomagania, ABSu pewnie też, zaś szyby w korbotronicu (mój 1.4 sedan ma identyczne stery, więc stąd domniemania;))
Pytanie czy Mamie potrzebne są w/w bajery?? Przynajmniej szyby nie wpadną w zimie do środka drzwi jak w Passatach/Octaviach :p

Ostatnia edycja:

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
-"Jak ty pójdziesz oglądać auto, to jedyne co sprawdzisz, to fakt, że odpala. I kupisz, bo będziesz się cieszyć, że rozrusznik jeszcze kręci"
-"No tak - a co mi więcej potrzeba? Ma jeździć i mało palić"

I taka to rozmowa była :)

A jak przyszło co do czego, to marudzi bo kolor się nie podoba, albo za mało drzwi.

miskun

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Przemyśl
Ciężka sprawa :p Pozostaje Ci tylko przeglądanie całego otomoto :eek:
Ale też na komputerze, to można pograć w pasjansa, trzeba wsiąść, przejechać się, pooglądać z bliska. Wiem to po sobie: Kuzyn mi zaproponował lagune I kombi.... Patrze na ogłoszenia: mówię fujjjjjj, karawan, dziadkowóz:D Szukałem C klasy W202, najlepiej czarnej :rolleyes:... Ale albo były totalnie wytyrane, albo kwota z kosmosu. Zaś wiosna nadchodziła wielkimi krokami, chciałem już się wozić... Pooglądałem 2 laguny, wziąłem trzecią i to w kombi, na liftbacki nawet nie patrzyłem ;)

Także pooglądajcie sobie wszystkie w pobliżu, a nuż, widelec, coś przypadnie do gustu i będzie punkt zaczepienia :)

Ostatnia edycja:

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ten lanos naprawdę nie jest zły. Kia to tzw. super okazja - tylko tym razem pewnie jakiejś emerytki z francji.

Powiem wam tak ja po swojej przygodzie z szukaniem samochodu uznałem, że jak kupować zagraniczne auto to tam na miejscu: Niemca w Niemczech, Francuza w Francji, itd. Jeżeli nie mamy na to szansy to lepiej szukać z polskiego salony w Polsce. I tak jak mówię jest to moja subiektywna opinią na podstawie obiektywnych testów.

Przy takim podejściu + odrzucenie komisów + chętnie kupiłbym z salonu bo faktura Vat i nie będę bawił się w US - szukanie na otomoto zajmowało mi 3 minuty dziennie:) - Ale było warto.

Punktów
0
Istnieje przekonanie, że jak dla kobiety to tylko małe auto. Komfort jazdy większym samochodem jak dla mnie jest bez porównania, dużo lepszy. Więc może warto wziąć je również pod uwagę? Fajny jest np. ten Peugeot 307
Ojjj kobiecie ciężko dogodzić ;)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Agnieszka po:

1) Mama naszego kolegi chcę małe auto - ty dajesz nie raz że dużo to do tego kombii:)

2) Dla mnie Peugeot 307 który zareklamowałaś od razu odpadł by w przedbiegu:

a) beznadziejny silnik - nie będę się rozpisywał
b) sprzedający robi sobie jaja z kupującego: 4,5 l na 100km? Chyba jak poza cofnięciem przebiegu pobawimy się komputerem żeby obniżał to spalanie tak o 2-3 l. Lub też robimy pomiar na luzie i z górki połowę trasy.
c) Nie rozpisując się zbyt dużo bo koledzy i koleżanki z forum tego nie lubią : Jak stoi to coś już prawie 3 miesiące w komisie - to znaczy, że nie jest taką super i hiper okazją:)

Ps.

d) Nigdy nie kupił bym Anglika przełożonego profesjonalnie przez nie wiem kogo - mamy tutaj na forum specjalistkę od przekładek Anglików i ona mogła by dosadniej napisać o tym jakie fuszery ludzie potrafią robić
e) opis aukcji jest sam w sobie super kwiatkiem: Nie ---- uszkodzony

Ostatnia edycja:

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Poza tym - francuz z dieslu... :D

A co to komisów - też mam słabe zaufanie. Corsa, którą dostałem była z komisu. Ewidentnie bita z każdej strony, a sprzedana jako bezwypadkowa. No i nasłuchałem się różnych historyjek od kumpli, którzy się zajmowali sprzedażą aut po Niemcu. hehe

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Nie przesadzaj francuski rechot miał swoje 5 minut Renault 19 i peugeot 405 auta naprawdę przyzwoite w swoim czasie :cool:

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Znowu będziemy 3 strony spamować czy dobry czy nie dobry. Zerknij na ogłoszenie to się przekonasz:)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ostatnia edycja:

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Polecałem matce Lancie Deltę najnowszą. Powiedziała, że nie zna marki, więc nie kupi :D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Powiedz że sophia Loren jezdziła lancią od razu zmieni zdanie:p

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Marlena:) Jak to jest małe... chcesz żeby potem Gattino miał telefony w stylu - wiesz synu dzisiaj zarysowałam 10 samochodów na parkingu.

Do góry Bottom