• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto nie jedzie na biegu .....

fatah

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Witam wszystkich :D

Miałam dzisiaj kiepska sytuacje, ulewy zabrały częśc drogi, niestety był to teren z górki i kiedy chciałam wycofac pod górę auto nie dało rady. Poszedł dym z prawej przedniej opony i od tego momentu auto nie rusza. Odpala normalnie, wchodzi bieg,ale zero reakcji do przodu i do tyłu, auto nie rusza z miejsca.
Jako,ze wchodzi bieg to wnioskuje,ze to nie kwestia sprzegła, moze to wałek obrotowy?
Dodam, ze nie słychac zadnego stukania itp dżwieków...

Czy ktos ma jakis pomysł?;/

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Coś nanab te twoje wypowiedzi przypominają szukanie witamin w gównie...dzióbiesz i dzióbiesz patykiem w gównie i szukasz może jeszcze jakieś witaminy się ostały...:)
No to jak w końcu?
W końcu jest tak, że ja to robię w pracy... dzięki temu mam nie monotonną pracę...:) czy taka odpowiedź cię satysfakcjonuje ? :)
Aha, czyli jest nikim.
Ty chyba jak większość polaczków masz w chooj smutne życie i musisz je sobie urozmaicać interesowaniem się cudzym prywatnym życiem...:)
To se pooglądaj jakiś ,,klan,, czy też inne ,,barwy szczęścia,,:)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
639
Miasto
Okolice Krakowa
Zazdrościć Tobie? Gdzie ja w ogóle napisałem, że Ci zazdroszczę? No i czego niby? Że jesteś burakiem, frustratem, Twoje "żarty" mają poziom dna, a jedynym hobby jest tracenie czasu na forumowe kpiny z innych? Mam wrażenie, że żyjesz w jakiejś innej rzeczywistości i wydaje Ci się, że jesteś najlepszy, a tak na prawdę już pomijając poziom Twojej wiedzy, (której jaśnie Pan nie raczył przedstawić wszystkim druciarzom na forum) i biorąc pod uwagę Twoje posty TYLKO z tego tematu, to nawet człowiekiem jesteś marnej jakości. No, no, zalogujesz się chyba na nim tylko po to, żeby pisać innym, żeby spawali drewnianą elektrodą, bo przecież gdzie taki mistrz TIG i MIG podzieli się swoją wiedzą. Lepiej drwić i kpić, bo to każdy głupi potrafi.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
żeby pisać innym, żeby spawali drewnianą elektrodą, bo przecież gdzie taki mistrz TIG i MIG podzieli się swoją wiedzą.
Kup se bekso miga i tiga, następnie pospawaj (nie poflukaj) se ze 2 lata i udzielaj darmowych porad, czy ja ci bronię ?
poziom Twojej wiedzy, (której jaśnie Pan nie raczył przedstawić wszystkim druciarzom na forum
Chyba musiałeś się jakoś ostatnio dosyć mocno pierdzielnąć swoją makówą w coś twardego, że ci przychodzą do łba tak bzdurne pomysły, że miałbym niby udowadniać cokolwiek przed kimkolwiek, a już na pewno nie przed tobą...:) masz bujną wyobraźnię...rozbawiłeś mnie...:)
Wiedzę swoją udowadniam codziennie w pracy za pieniądze o jakich ty możesz pomarzyć i to mi wystarcza...:) i nie mam zamiaru tego robić za darmo dla byle gawiedzi...:)

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Trzeba odsiewać ludzi którym można pomóc w necie. Czasem zdradzasz wiedzę tajemną a taki tuman tzn syn wiatru i kurzu nawet nie podziekuje.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Noo jasne z tą różnicą że tiga kupisz nowego za 1000 zł a tokarka to już droższa zabawa, przedwczoraj widziałem na YT filmik gościa który ma tokarkę Einhell MTB 3000 i to jest taka z mniejszych, nowa kosztowała pod 3000 zł, większość takiego sprzętu jest z Chin zapłacisz kupę kasy i jeszcze będziesz musiał to rozłożyć na części pierwsze, sprawdzić dlaczego zamiast prosty wałek wytacza po skosie i złożyć :)
Automatyczne połączenie postów:

U nas się mówi poklykrać

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Ty chyba jak większość polaczków masz w chooj smutne życie i musisz je sobie urozmaicać interesowaniem się cudzym prywatnym życiem...:)
Ja? To twoje stwierdzenie o niej. Poza tym sam zacząłeś o niej pisać, nikt nie pytał.

Noo jasne z tą różnicą że tiga kupisz nowego za 1000 zł a tokarka to już droższa zabawa
Gdyby nie to, już bym coś miał kupione. I tokarka i frezarka jak nie chcesz rzeźbić w gównie z chin to kwoty pięciocyfrowe. Są niby jakieś chińskie frezarki zx7045 za ok 7 tys, albo tokarki w stylu mini lathe ale jak pisałeś to trzeba zbudować od nowa, żeby działało znośnie.
za darmo dla byle gawiedzi...:)
Ale robić za błazna dla byle gawiedzi to już możesz? Bo taki obraz sobie robisz. Jak ktoś nie musi nic udowadniać to się po prostu nie udziela, a nie dogryza jak jakiś frustrat, któremu w życiu nie wyszło, nie ma nic ciekawszego do roboty i musi się jakoś dowartościować.

fatah

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Sam rozwiązuje? Obyś nigdy nie potrzebował kogoś do rozwiązania. Mogłam spodziewać sie tutaj takiego poziomu dyskusji wszakże branża mechanicznaale pan Mikur, za co bardzo mu dziękuję, wychodzi ponad poziom, który tu widzę.
Edukacja to luksus i przywilej, rozumiem, że nie było Ci dane.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ale robić za błazna dla byle gawiedzi to już możesz?
Za błaznów to robią ci wszyscy nieuki co się tu logują...:) a skoro robią z siebie idiotów, to warto się z nich pośmiać...:)
A do wszystkich płaczków i żebraków, to weźcie się za naukę i to solidną, bo wasze wypociny to istny śmiech na sali...:)
A do ciebie nanab, to wciąż jęczysz jak to ci wszystko partolą ci mechanicy, a sam jesteś wiedzą na ich poziomie i jeszcze sobie dobierasz do pomocy klakierów, takich samych głąbów jak ci mechanicy z twoich opowieści dziwnej treści... :)
Już widzę oczami wyobraźni jak byście naprawiali samochody...na pewno by było kupę śmiechu...:)
Edukacja to luksus i przywilej, rozumiem, że nie było Ci dane.
Tobie to na pewno nie, co widać po poziomie wiedzy technicznej jaki zaprezentowałeś w tym temacie...:)
Gołym okiem widać, że nie było ci dane przeczytać choćby podstawowego podręcznika na temat budowy samochodu...:)

A w ogóle jak komuś nie pasi poziom tego forum, to niech się tu nie loguje... to będzie zdecydowanie z zyskiem dla tego forum, bo jak na razie to tacy właśnie druciarze bez podstawowej wiedzy zaniżają ten poziom...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
ale artykuł fajny znalazłem.

fatah

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Oczywiście, że nie czytałam książek o autach, podobnie jak o hydraulice itp. Od tego są ludzie w tym temacie wyszkoleni, ale jeśli Ty jesteś znawca mechaniki to nie chciałabym nigdy u Ciebie niczego załatwiać, bo gorsze od partactwa największego choćby jest kontakt ze skończonym burakiem i patologicznym narcyzem.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
to nie chciałabym nigdy u Ciebie niczego załatwiać,
I bardzo dobrze, bo jak byś przyjechała i pierdzieliła jakieś móndrości wyczytane z jakichś forów, gdzie siedzą wróżbici co na odległość diagnozują usterki, to bym ci pokazał gdzie jest wyjście z warsztatu...:)
I znowu byś miała powód aby beczeć na forum jaki to ja jestem zły, bo cię nie pogłaskałem po główce...:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Oczywiście, że nie czytałam książek o autach, podobnie jak o hydraulice itp. Od tego są ludzie w tym temacie wyszkoleni, ale jeśli Ty jesteś znawca mechaniki to nie chciałabym nigdy u Ciebie niczego załatwiać, bo gorsze od partactwa największego choćby jest kontakt ze skończonym burakiem i patologicznym narcyzem.
Auto ogarnięte czy jeszcze nie?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ale tu fabuła:Dino czytam śledzę biernie:,Dsprobujcie zrozumieć każdą ze stron sporu ...
Automatyczne połączenie postów:

Jaki zapach wydzielał owy "dym"? Co było czuć w kabinie?

Ostatnia edycja:

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
A do ciebie nanab, to wciąż jęczysz jak to ci wszystko partolą ci mechanicy, a sam jesteś wiedzą na ich poziomie i jeszcze sobie dobierasz do pomocy klakierów, takich samych głąbów jak ci mechanicy z twoich opowieści dziwnej treści... :)
Już widzę oczami wyobraźni jak byście naprawiali samochody...na pewno by było kupę śmiechu...:)
Moja wiedza w tym temacie może nie jest ogromna, ale nadal sporo wyższa niż przeciętnego mechanika. Mechanicy nic mi nie partolą, bo nie korzystam z ich usług, jak już pisałem bałbym się jeździć samochodem w którym grzebał mechanik.
Nikogo sobie nie dobieram do pomocy każdą naprawę ogarniam w pojedynkę.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
639
Miasto
Okolice Krakowa
to będzie zdecydowanie z zyskiem dla tego forum, bo jak na razie to tacy właśnie druciarze bez podstawowej wiedzy zaniżają ten poziom...
Czekaj, czekaj, czyli jak ktoś udziela porad i CHOCIAŻ PRÓBUJE pomóc w zakresie MECHANIKI na FORUM MECHANIKA to zaniża jego poziom, a jeśli ktoś pisze, że śruby głowicy dokręca się na "pyknięcie w łokciu" to ten poziom podnosi, tak? Biorąc pod uwagę, że poziom merytoryczny Twoich wypowiedzi oscyluje w okolicach zera, a Twój poziom ogólny jest grubo poniżej poziomu rynsztoku i nie wnosisz do wartości intelektualnej tego forum kompletnie nic, to nie wiem jak możesz komuś sugerować żeby się tutaj nie logował.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
639
Miasto
Okolice Krakowa
No i jeszcze nic nie rozumiesz. Tragedia. Mnie absolutnie nic nie piecze, bo nie ma ku temu powodów, no ale wiem, że są tacy ludzie, którzy nie mając argumentów, potrafią tylko tyle co Ty.

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Się rozpisali :D
Do autorki, koleżanko jaki był cel pisania tutaj zapytania? Nie potrafię zrozumieć, sama piszesz że
Oczywiście, że nie czytałam książek o autach, podobnie jak o hydraulice itp. Od tego są ludzie w tym temacie
a więc wnioskuję że sama tego nie zrobisz, to naczytasz się na forum że jest tyle możliwości, pojedziesz do mechanika, opowiesz co nie działa i co jest do roboty, wymienią Tobie wszystko co wyczytałaś, zapłacisz jak za zborze i będziesz płakać że drogo zamiast normalnie oddać samochód i czekać na telefon.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Są trzy opcje:
- Jak powszechnie wiadomo mechanik to oszust, złodziej i alkoholik :D więc musi się dowiedzieć co jest popsute żeby jej nie oszukał, będzie mu paczeć na ręce
- ma śwagra z kompletem narzędzi z biedronki i on jej to zrobi za darmo albo za piwo
- ma w okolicy kilku mechaników ale ci którzy się znają na robocie mają terminy na za miesiąc a usługa ekspresowa kosztuje 50% więcej więc wybierze pakiet mini u pana Stasia ale musi mu powiedzieć co ma wymienić bo on nie wie :)

Do góry Bottom