• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2011.3 2012.2 2012.3

Status
Zamknięty.

thekip

SuperMechanior
Punktów
16
Instalowal to ktos nie znam tej stronki

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
Właśnie zainstalowałem. Okazało się że instalacja jest łatwiejsza niż we wcześniejszych wersjach. Po rozpakowaniu program uruchamia się tak jak programy portable bez instalacji. Należy jedynie aktywować program załączonym aktywatorem i wpisać kilka nr licencyjnych z generatora. Przyznam że wcześniej nie uruchomiałem licencji DieselMax, TurboCharger i GWM MAX. Może ktoś wie co zmieniają te 3 elementy?

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to wrzucam sam aktywator i generator kluczy

Załączniki

• Activator.rar
    221,2 KB · Wyświetleń: 229

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
Wyświetla
--- 2.14.2.2 ---
Security update, Firmware, Main Application
DELPHI DS150E 2014 Release 2 (2.14.2.2)
Przy próbie sprawdzenia aktualizacji przez internet pojawia się informacja że najnowsza wersja już jest zainstalowana.

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
Tak, trzeba aktualizować. Przed chwilą podłączyłem do Grande Punto i niestety nie widzę poważniejszych zmian. Ale ogólnie to działa dobrze.
Można też pobrać DELPHI 2014.2.2 z chomika kubuspucharek

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to napisz mi jak sie zglosi ktore firmware , to jest ostania pozycja przy testowaniu i tam widać numer

muzyk

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Busko
Też pobrałem. Można tak bezpiecznie to aktualizować przez neta?

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
@muzyk w takiej wersji programu raczej nie przeprowadza się aktualizacji przez internet, u mnie w przypadku próby aktualizacji nic się nie dzieje.
@pol co rozumiesz przez PRO lub + ? Jeśli chodzi o wersję urządzenia to na allegro co drugie urządzenie ma opis + i pro obok siebie. Myślę że powinno to działać na każdej wersji Autocoma, Delphi czy CDP.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Marek w Delphi 2014.2.2 jest firmware 1423
Tak samo w wow 4.15.3

domins

Nowy
Punktów
0
Witam.
Mam interfejs Autocom CDP ( metalowa złoto/srebrna obudowa). Do niego zainstalowane było oprogramowanie 2011.3.
Problem jest też, że popsuł się laptop i trzeba było zainstalować od nowa system, po czym autocom przestał działać i wołał o aktywacje.
Chciałbym zapytać czy byłaby możliwość wgrania nowego oprogramowania do mojego interfejsu, lub czy jest możliwość, aby chociaż działał on na starym oprogramowaniu?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam, Dominik

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
Jest możliwość zainstalowania zarówno starej wersji jak i najnowszej. Powinien działać na najnowszym Delphi 2014.2.2 bez żadnych problemów. Chyba lepiej mieć nowszą wersję oprogramowania niż taką sprzed kilku lat. Jaki jest problem z zainstalowaniem na nowo oprogramowania?

pol19

SuperMechanior
Punktów
65
Witam.
Mam interfejs Autocom CDP ( metalowa złoto/srebrna obudowa). Do niego zainstalowane było oprogramowanie 2011.3.
Problem jest też, że popsuł się laptop i trzeba było zainstalować od nowa system, po czym autocom przestał działać i wołał o aktywacje.
Chciałbym zapytać czy byłaby możliwość wgrania nowego oprogramowania do mojego interfejsu, lub czy jest możliwość, aby chociaż działał on na starym oprogramowaniu?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam, Dominik

Ja mam Autocom CDP ( metalowa złoto/srebrna obudowa) wersje 2013.3 przy próbie podmienienia pliku na 14.23 urządzenie przy próbie połączenia nie pokazuje ikony OK do potwierdzenia nawiązania komunikatu.

domins

Nowy
Punktów
0
Szczerze mówiąc jeszcze nie próbowałem. Problem jedynie jest w mojej niewiedzy. Czytałem trochę opinii, że może się coś popsuć w interfejsie. Jeśli jest możliwość, abym mógł mieć najnowszą wersję, to zdecydowanie wolę 2014 rok, niż 2011.
Czytałem w tym temacie jakąś wcześniejszą odpowiedź o delphi 2014 ze strony rosyjskich braci (autocom-plus ru). Taka wersja będzie dobra do mojego interfejsu? Spróbować zainstalować?
Pozdrawiam, Dominik

Edit:
Zainstalowałem program, ze strony, którą podałem wyżej.
Instalacja przebiegła poprawnie, program działa.
Problem pojawia się po podłączeniu interfejsu. Program nie wykrywa interfejsu na żadnej z opcji. Cały czas pisze jakby interfejs był niepodłączony.
Zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, że zainstalowałem program Delphi, bo z tego co wiem mam interfejs Autocom.
Przy podłączeniu interfejsu do komputera wyskoczył komunikat, że nie zainstalowało sterowników sprzętu poprawnie.
Ktoś spotkał się już z takim przypadkiem?

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

pol19

SuperMechanior
Punktów
65
Jeśli masz Autocom CDP ( metalowa złoto/srebrna obudowa) to tylko 2013.3 działa program. 2014 u mnie nie idzie w ogóle

Stefankowalski

Początkujący
Punktów
1
Proszę

Załączniki

• AUTOCOM_DELPHI_ACTIVATOR 2013.3.rar
    270,3 KB · Wyświetleń: 128
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom