• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2011.3 2012.2 2012.3

Status
Zamknięty.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Ja jestem tego uznania że nie ma rzeczy nie możliwych i będe próbował jak mi się uda to moja wygrana a jak nie to trudno się mówi motywuje mnie to że wykrywa go i test połączenia jest ok tylko nie chce się aktualizacja sprzętowa zrobić jakby przypadkiem się mi coś udało zdziałać to opisze.

Idąc takim tokiem myślenia to chyba postaram się o uruchomienie ESI tronic na głowicy VCI a co tam przecież nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Moze na KKL ? albo na druciku ? zastanawiam sie czy to głupota czy brak wiedzy i zarozumiałość ;)
:D A potem przyjeżdża taki klient i on wie lepiej i masz mu zrobić kapitalke za 50 zł bo kolega mu powiedział

666siwek666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lipnik
napisze to tak jeżeli żadnej reakcji nie było by między programem a kablem to było by to prawie nie możliwe żeby zadziałało ale program kabel widzi testy przez program autocom przechodzi pozytywnie na tym kablu wykrywanie kabla i portu com też wszystko znajduje tylko vci jest problem a po za tym jak na razie to i tak nie mam nic lepszego do roboty bawię się tym w ramach luzu a napisałem o tym z myślą że są jakieś pliki programy związane z programem lub kablem np do zmiany kodów w kablu a w programie autocom np zmiany plików usb czy firmware po prostu mam takie chęci i motywacje bo miedzy kablem a programem jest połączenie a takie testy kombinacje czy próby robię dla siebie nie dla klienta naprawa czy diagnostyka za 50 zeta.
Nie jestem najmądrzejszy ale nie rób nic to nie będzie nic a i kto pyta nie błądzi

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Autocoma nie ma możliwości uruchomienia po passthru a co dopiero tak jak Ty chcesz. Ale to Twój czas. Pozdrawiam. Z czystej ciekawości wstaw fotkę z testu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
echhhh no nie kuma .... port to jedno a tryby komunikacji to drugie , port ci wykryje ale zadnych odpowiedzi z nieistniejacego procesora nie dostaniesz wiec baw sie ale to juz sztuka dla sztuki .
Wykryje mu port com i tylko tyle

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Ciekawe jakie firmware Ci wykryło?

666siwek666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lipnik

Sorki za jakość nagrywane starym telefonem jak naładuje baterie w cyfrówce to wrzucę lepszy filmik

666siwek666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lipnik
Dobra ok zamykam temat bo się nie potrzebne kłótnie z tego robią.
Miłego wieczora wszystkim ;) a chciałem dopisać dlaczego na tym kablu chciałem odpalić ten program.
Tamten oryginalny został zniszczony tzn był położony w miejscu gdzie nie powinien być chwila nie uwagi i szlak cały tester wziął a ma ten viaken do programów vag com i tego tupu podobnych programów i chciałem to po prostu sprawdzić czy zadziała to wszystko...

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zrozum , nie masz hardware, com wysyła do nieistniejącego procesora o zapytanie a tu nie ma kto odpowiedzieć dlatego nie masz ani s/n ano numeru oprogramowania

aamatys

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam, podlacze sie do tematu: mam urzadzenie Autocom, srebrno-czarne jeszcze nie odpalane, zakupione w zeszlym roku, niestety plyta zaginela bezpowrotnie i mam teraz problem, poniewaz nie mam kontaktu ze sprzedajacym i nie mam programu. Czy ktos moze mi powiedziec gdzie moge zassac program w wersji PL?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom