• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUTOCOM 2013.1 najnowszy!!

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Zalezy co on tam namieszal :) ja przy złej instalacji programu miałem to samo :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no nie do konca , do komunikacji PWM potrzebny jest oslawiony OKI

radrad10

Nowy
Punktów
0
Witam mam pytanie czy cdp+ 2013.1 powiniem wyszukac sterowniki w aucie za pomoca ISS w audi A4 b7, moj ma ISS niedostepmy dla tej marki a z oplem vectra C chodzi ladnie. Czy jest gdzies opisame jakich aut nie mozna skanowac za pomoca ISS

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Mój autocom nie wykrywa vci co może być przyczyną? Do tej pory działał bez zastrzeżeń. Może mi ktoś pomóc?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Kabla na usb nie używam bo od początku chodzi na blutaczu może spróbuję na kabelek. Zawsze brak czasu na ale mszę trochę przy nim posiedzieć i wrzucić program na drugiego laptopa. Dzięki koksiu:)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Ja robię na kablu bo stabilniej nie wiedziałem ze ty jedziesz na bt moze coś z nim juz jest nie tak ?

fifer

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam , mam problem ze swoim autocomem cdp+ (100251 2013.1 ) łączy sie jak do tej pory ze wszystkimi osobówkami tylko z moją e 60 z 2003r. jest problem na włączonym zapłonie można robić wszystko podglądać parametry odczytywać błedy jednak po odpaleniu auta gubi łączność co to może być? Pozdrawiam

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Ale masz połączone i w czasie odpalania gubi łączność ? Czy jak już odpalisz i sie łączysz to nie chce sie połączyć ?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Ja robię na kablu bo stabilniej nie wiedziałem ze ty jedziesz na bt moze coś z nim juz jest nie tak ?
Przez dwa lata nie sprawiał kłopotu, zaczęły się problemy po aktualizacji. Na początku było wszystko ok a teraz nie działa, być może jak byłem latem za granicą to junior wsadził łapy ale się nie przyzna. Dziś mam trochę luzu w trakcie oczekiwania na części to popatrzę czy pójdzie na kablu:)

fifer

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Ale masz połączone i w czasie odpalania gubi łączność ? Czy jak już odpalisz i sie łączysz to nie chce sie połączyć ?

W chwili odpalenia próbuje przez ok 3 sekundy pokazac np. parametry a za chwile nie widzi auta, jak na zapalonyn silniku próbuje sie połączyc to tez lipa ... sam nie wim o co chodzi.
Pozatym poszukuje kogoś kto ogarnie reset głowicy autocoma? -pewnego dnia testując volvo FH truck włączyłem aktualizacje przez net i cos tam sie działo do momentu podania klucza wiec przerwałem tą aktualizację, teraz za każdym razem jak odpalam TRUCK wyskakuje mi okno ze mam stary system i trzeba go zaaktualizować w przeciwnym razie bede miał ograniczone możliwości testów i tak jest moge tylko odczytać i skasować błedy. Po zainstalowaniu na innym kompie od nowa systemu problem nie ustąpił prosze o pomoc i ew. kontakt .

Ostatnia edycja:

mojea3

Nowy
Punktów
0
Miasto
wies
witam prosze o aktywacje autocoma 2013.2 z góry dziekuje pozdrawiam

Załączniki

• FileActivation laptop.rar
    103 bytes · Wyświetleń: 16
  • FileActivation stacjonarny.rar