• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

armast

Nowy
Punktów
0
Kupując chinola nie zwróciłem uwagi na brak oki chip-a M6636B i teraz moje pytanie ktory wlutowac ba sa japan i thailand różnica w cenie to ok 20-30 zl. czy potrzeba to jakoś programować czy wystarczy samo wlutowanie. Tester oczywiście działa (grupa vw czy renualt) ale nie testowałem na fordzie a ten chip niby odpowiada za komunikacje z ford/bmw

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
I żona będzie zadowolona.
I dzieci będą zadowolone.
Wszyscy będą zadowoleni :D

Jeny, do czego to dojszło, AC kosztuje tyle, co bilety dla rodziny na dobry spektakl w teatrze...
A do tego człowieki myślą, że jak kupią chinczyka, to wykasują błąd jak się zaświeci MIL i jadą dalej :D Cha cha !

P

PogotowieSamochodoweUK

Hehehe... a jak dokupi okablowanie to I sasiadowi wywrotke zrobi I u sasiada brata co ma tiry a I jak trzeba bedzie to I wszystko zrobi.

A mnie ciekawi jak jest z ta aktualizacja przez neta jak ona przebiega I czy faktycznie aktualizuje?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Brak mi w tym zestawie przewodów do pinologi.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
W zupełności wystarczy:)

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
zobacz jakie gość ma komentarze i ile ludzie na sprzęt czekają i ile za przesyłkę bo na moje nie wygląda to obiecująco w dodatku te adaptery co dostajesz np. do Hondy 3PIN i mazdy 17PIN, Kia subaru, toyota to i tak nie działają z autocomem bo autocom nie obsługuje np. hondy na 3PIN i innych azjatyckich na przejściowkach. Śmieszna jest ta oferta. Sprzedawca nawet dobrze nie wie co sprzedaje i jak to działa zreszta widać po ofertach innych że to jakis straganiarz co z diagnostyką nie wiele ma wspólnego ale to tylko moje zdanie takie po tym co widzę co sprzedaje i jak opisuje produkt.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Życzliwa rada,
odpuśćcie sobie zakupy na allegro, takich wynalazków, jeśli nie chcecie mieć celnego i policji w domu...
Polecam poszperać w internecie i poczytać kilka artykułów.
Kupowanie tego na alle., to strzał w kolano.

P

PogotowieSamochodoweUK

Jest AC I AC ;) Jeden lepszy drugi gorszy. Moj robi ta honde jak I naczepy shwed ktorych podobno nie robi.....

Punktów
0
Jest AC I AC ;) Jeden lepszy drugi gorszy. Moj robi ta honde jak I naczepy shwed ktorych podobno nie robi.....
witam
koledzy ja też miałem problem że autocom nie działał z nie którymi autami a przede wszystkim ciężarówkami i przyczyną nie był autocom tylko są badziewne chińskie adaptery które sprzedają sprzedawcy na alegro w zestawach z autocomem i pół zestawu tych adapterów nie działa bo nawet chinole nie umieją podrobić dobrze parę kabelków, ponadto najpierw wysłałem 2 razy do naprawy bo myślałem że to wina urządzenia , skasowali mnie srogo a to i tak nie poskutkowało aż w końcu u tego gościa kupiłem adaptery cały zestaw na tiry bo je tak zachwalał że wszystkie na pewno działają i odda pieniądze jak coś by nie działało, co prawda nie był najtańszy to zestaw ale teraz wszystkie ciężarówki mi śmigają, bo wcześniej z volvem i iveco to w ogóle nie mogłem się połączyć i straciłem przy tym dużo nerwów i pieniędzy

mówię wam warto zainwestować i kupić dobre adaptery , a ten gość je ma

http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-zestaw-9-volvo-iveco-autocom-i3725636068.html

pozdrawiam

P

PogotowieSamochodoweUK

Bardzo tobie dziekujemy za zareklamowanie nam twojej dzialalnosci.

Problem w tym ze kable chinskie jak I sam auto com chinski dzialaja ok;)
Ja mam kable z ebay za chyba 12f za komplet czyli dokladnie to co kupujesz ty I pozniej sprzedajesz na allegro :)
Juz takich cwanych bylo tu wielu co robili jeden strzal reklamowy, ale na boga my nie jestesmy az tak ograniczeni jak tobie sie wydaje heheeheh

omura

Nowy
Punktów
0
Witam mam taki problem z instalacją jak na zdjęciu i nie wiem co zrobić. Może ktoś pomóc ??

sun-tech

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olsztyn
darmowadiagnostyka.pl
najczęstrzą przyczyną jest nieodczytwalny nośnik DVD (w przypadku tańszych urządzeń z Chin), skopjuj zawartość całego DVD i spróbuj wkleić gdzieś na dysk twardy swojego komputera do utworzonego wcześniej folderu (tylko błagam nie na pulpit!), jeśli poczas kopiowania pojawi się błąd będziesz miał przyczynę.

Jeśli kopiowanie uda się rozpocznij ponownie instalację z przekopiowanych plików z dysku.

Jeśli jednak nadal masz ten błąd - wyłącz program antywirusowy (w pasku w prawym dolnym rogu w wysuwanym menu jest opcja "wyłączanie ochrony w czasie rzeczywistym"). UWAGA - w przypadku programów NOD32 oraz COMODO nie wystarczy ich wyłączyć tylko trzeba całkowicie je całkowicie odinstalować - potem można wgrać z powrotem).

pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom