• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Trebor a co oznacza nie pamiętam dokładnie ale chodzi o spalanie stukowe. w sprawnym samochodzie jest ,,0,, a w drugim z zapalającą się lampką na trzech cylindrach pokazuje po 2vv

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Dodam jeszcze, że wyskakuje błąd p0141 obwód czujnika.......... czy to wina sondy jak myślisz? Ale w parametrach ,, ilość wypadniętych zapłonów ,,0,,

o

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
P01141 przerwa w obwodzie grzałki sondy lambda grzałka odpowiada za podgrzanie szybsze do stanu pracy sondy kiedyś były bez grzałek jednoprzewodowe. Ale ta przerwa powoduje checka w ECU bo jest kontrolowana, jeżeli wypadanie "0" masz to oki.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Witam panowie ja tez sie przymierzam kupić auto coma znalałem firme w warszawie koszt 1700zł z kablami tylko na co zwrócić uwage i jaka powinna być najnowsza aktualizacja większosc oferuje wersje 2.11.1 ja słyszałem ze najnowsza jest 2.11.3 a następna 2.12.1.prosze o pomoc.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jeśli będziesz chciał nowsze wersje to i tak musisz aktualizować przez internet. Na stronie sprzedawcy są aktualizacje a klucz dostaniesz od sprzedającego. Jak cofniesz się o kilka postów to znajdziesz stronę sprzedawcy w poście Trebora. Myślę że się z nim dogadasz o cenę i będzie trochę taniej. Jest zawsze pod telefonem i polecam, mam też od niego clipa i chodzi wszystko bez problemów. A je.zeli chodzi o autocoma to jako ogólny sprzęt jest naprawdę dobry. Bardzo dobrze obsługuje renówki i gdybym wcześniej nie kupił clipa to dziś bym pewnie nie brał.

pokerMAN

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich! Ja tez szukam info o autocomie i drąże co sie da. Co do kwestii technicznych to dość trudno dostać jakies konkrety. Sprawdzam też na innych forach w tym na auto diagnoza tj na http://naprawsamauto.kei.pl ale już się dowiedziałem z pewnych na 100% źródeł, że tam nic nie osiągnę - bo własciciel forum tym handluje i nawet posty które sa nie na rękę usuwa z forum. Znam ludzi którzy to u niego kupili i raz ponoć lepiej innym rzem gorzej z diagnostyką. Ale oni maja te wersje do osobowych, a mnie interesuje wersja do ciężarowych. Robię pare marek ciężarówek i bez diagnoskopu to się nie da. Czy wie ktoś coś o autocomie do ciężarowych Będę wdzięczny za każdą informację.
Co do powyższych postów to koledzy którzy kupili tam sprzęt - nie mają go legalnego. Na opakowaniach pisze, że każda aktualizacja przez internet uszkadza go, a za naprawę trzeba dać 350 zeta. Nie wiem jak moga się ogłaszać z takimi bzdurami - napisali by jasno że to klony i każdy by wiedział jak ma postępować. A tak to tylko problemów bogu ducha winnemu człowiekowi przekonanemu że ma legalny sprzęt problemów narobią.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
No niestety ja mam tylko do osobówek i na dodatek klona ale chodzi rewelka. Robi bardzo dobrze ople i renówki i częściej korzystam z niego niż z clipa bo łączy bezprzewodowo:)

Warsztatowiec1972

Początkujący
Punktów
0
Legalny AUTOCOM, oryginalny, szwedzki, w wersji osobowej która posiada w komplecie oprogramowanie CARS, interface diagnostyczny podłączany do komputera, roczny abo na aktualizację oraz walizkę pełną kabli połaczeniowych to wydatek rzędu 9500 zł (bez VAT'u) są tez wersje tańsze, czytaj bez kpl kabli tylko pojedyńczo do wyboru. Pisz do autoryzowanego dystrybutora na adres k.palyga@europart.pl dostaniesz pełne info.

Witam wszystkich! Ja tez szukam info o autocomie i drąże co sie da. Co do kwestii technicznych to dość trudno dostać jakies konkrety. Sprawdzam też na innych forach w tym na auto diagnoza tj na http://naprawsamauto.kei.pl ale już się dowiedziałem z pewnych na 100% źródeł, że tam nic nie osiągnę - bo własciciel forum tym handluje i nawet posty które sa nie na rękę usuwa z forum. Znam ludzi którzy to u niego kupili i raz ponoć lepiej innym rzem gorzej z diagnostyką. Ale oni maja te wersje do osobowych, a mnie interesuje wersja do ciężarowych. Robię pare marek ciężarówek i bez diagnoskopu to się nie da. Czy wie ktoś coś o autocomie do ciężarowych Będę wdzięczny za każdą informację.
Co do powyższych postów to koledzy którzy kupili tam sprzęt - nie mają go legalnego. Na opakowaniach pisze, że każda aktualizacja przez internet uszkadza go, a za naprawę trzeba dać 350 zeta. Nie wiem jak moga się ogłaszać z takimi bzdurami - napisali by jasno że to klony i każdy by wiedział jak ma postępować. A tak to tylko problemów bogu ducha winnemu człowiekowi przekonanemu że ma legalny sprzęt problemów narobią.

W sprawie testera do cięzarowych, naczep, autobusów również polecam napisac do chłopaków z firmy EUROPART, mają pełną ofertę urządzeń diagnostycznych do ciężarowych, JALTEST, AUTOCOM, WABCO, WABCOWURTH, KNORR, TEXA. Zawsze mozesz ich zaprosic do siebie, podstawic same trudne przypadki i sprawdzic która z maszyn sobie z tym najlepiej poradzi. Po zakupie szkolą, pomagają telefonicznie, oraganizują 3 - 4 szkolenia rocznie z tematów diagnostycznych dla swoich klientów. Spróbuj i sprawdz. Jesli potrzebujesz informacje na temat tych urzadzen równiez pisz na adres k.palyga@europart.pl

OkrzejaP

Nowy
Punktów
0
Ja też miałem do czynienia z firma która opisał POKERMAN. Jest to firma bartosiak z lubnia kujawskiego - rzeżewo 2. Na allegro też tym handlują pod nazwą AUTOPROMOTOR i WIKIPOWER, a na necie pod adresami http://diagnostyka.abc24.pl, http://adpedia.pl, http://otoaukcje.pl, http://www.inserire-annunci.com, http://daftar.pl i wielu, wielu innych! Przekręty na całej linii. Poszukuje elektronika, bo ludzie od niego uciekają (http://www.pracawloclawek.pl/dam.html). Towar (interfejs) dostałem jako nowy a był uszkodzony. Niby gwarancja, ale w praktyce zero gwarancji! Pewnie dużo tego naprzekręcali, bo telefony od ponad dwuch tygodni powyłaczane 791260260 i 793260260. Na mejle też nie odpowiadają - ZERO KONTAKTU! O tym forum też słyszałem, że to TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ASEKURACJI. Swoi wypisują cuda, a jak ktos krytykuje to usuwają posty. Ale z tego co wiem to i sąd będą mieli i skarbówka się na nich szykuje. Pewnie niedługo znikną z mapy firm polskich. Dobrze by było! Nie wiem tylko czy kasę za te badziewie od nich uda mi się odebrać! Co do piratów to swięta racja! Niby FV dają. dają, bo mają zakupiony towar od ryżojadów i na to mogą dać. Ale kto by im kupił ten szmelc bez programu? Dodają program który jest nielegalny i za to będą mieli sąd.

Euro-Trade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żywiec
Co kolego zrobisz takim Autocom-em .... może jest tani ale on bardziej pasuje do domowego użytku ... Jeśli ktoś czegoś szuka na warsztatu to za bardzo nie bedzie miał dużego pola manewru ...

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Tak a to dlaczego prosze o wyjaśnienie bo jestem ciekaw.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Ja też przyłączam się do pytania.

Euro-Trade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żywiec
Według mnie w warsztacie tester diagnostyczny powinien robic znacznie więcej niż taki autocom ... KOdowanie takim sprzętem nie zrobisz i co chwile wiesza system , wiecej nerwów przy tym jest niż zysku ale niech każdy kupuje co chce ... Jakbym miał wydać z 3 tys na autocom to wolę wziać kredyt i kupić np actie przy której zrobie dużo wiecej a zapłace 8 tys i mam sprzęt naprawdę bardzo dobrej klasy

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Kolego zgadzam się tylko w części z Twoją wypowiedzią .
Kupuje Actia 8000 tyś nadal nie robie wszystkiego …;)
Kupuje autocom 3000 i mam nadal 5000 na kolejne sprzęty np. Clip -900
I dalej mogę inwestować …

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom