Warsztatowiec1972
Początkujący
- Punktów
- 0
Skoro nie autocom (który moim zdaniem w relacji jakość do ceny w skali 1-10 wypada na 20+)
To może CDP Pro?
Kolego, o ile ja znam AUTOCOM'a (oczywiscie oryginalnego, a nie podróbkę z allegro) a wydaje mi się że znam go dość dobrze to sprzęt pracuje bez zarzutu i potrafi dużo. Ale żeby nie być stronniczym. Urządzeń na rynku dostępnych jest multum i zachęcam Cię gorąco do tego żebyś zaprosił do siebie przedstawiciela od kazdego ze sprzętów diagnostycznych które uznasz za warte uwagi i przetestował urządzenia, jestem pewien ze dwa razy prosić ich nie będziesz, konkurencja robi swoje, ponadto u wielu z nich mozesz poprosic o wypozyczenie na tydzień czy dwa odblokowanego uruchomionego urządzenia i wtedy sobie sam będziesz go sprawdzał w róznych samochodach. Ponadto co ważne, pamiętaj ze kupując w firmie, że tak powiem działającej profesjonalnie (co nie jest jednoznaczne z ofertami allegro) ZAWSZE możesz liczyć na pomoc w trudnym przypadku diagnostycznym jakie możesz trafić w samochodzie. Cena to nie zawsze jest najważniejszy argument zakupu, z doświadczenia wiem że posiadanie testera diagnostycznego i aktywna nim praca, generuje codziennie mnóstwo pytań i dobrze jest kiedy wiemy ze jest jeszcze ktoś z dużym zapleczem wiedzy kto moze pomóc w trudnych przypadkach. Pzdr.
Według mnie w warsztacie tester diagnostyczny powinien robic znacznie więcej niż taki autocom ... KOdowanie takim sprzętem nie zrobisz i co chwile wiesza system , wiecej nerwów przy tym jest niż zysku ale niech każdy kupuje co chce ... Jakbym miał wydać z 3 tys na autocom to wolę wziać kredyt i kupić np actie przy której zrobie dużo wiecej a zapłace 8 tys i mam sprzęt naprawdę bardzo dobrej klasy
Pracuj oryginałem a nie podróbką, która tylko wygląda jak AUTOCOM a jestem pewien że takie problemy znikną. Po drugie każde z urzadzeń ma trochę inne możliwości i w jednym jest lepsze w innym gorsze i dotyczy to zarówno Autocom'a jak i Actii, KTS'a, Texy, Cdif'a, Gutmana itp ... itd...
Nie ma uniwersalnych maszyn które radzą sobie wyśmienicie w kazdej marce. wazne zeby wiedzieć co się chce robić, dobrać do tej pracy urządzenie markowe, od producenta który cały czas pracuje nad rozwojem oprogramowania, ważne jeste żeby mieć wykupiony abonament na aktualizację, trzeba uczestniczyć w szkoleniach dotyczących zagadnien diagnostyki komputerowej i dostawcę urzadzenia z zapleczem gwarantujacym pomoc.

?
na priv ci podam jak wpadniesz w odwiedziny z browarem