• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

Warsztatowiec1972

Początkujący
Punktów
0
:D
Skoro nie autocom (który moim zdaniem w relacji jakość do ceny w skali 1-10 wypada na 20+)
To może CDP Pro ;) ?

Kolego, o ile ja znam AUTOCOM'a (oczywiscie oryginalnego, a nie podróbkę z allegro) a wydaje mi się że znam go dość dobrze to sprzęt pracuje bez zarzutu i potrafi dużo. Ale żeby nie być stronniczym. Urządzeń na rynku dostępnych jest multum i zachęcam Cię gorąco do tego żebyś zaprosił do siebie przedstawiciela od kazdego ze sprzętów diagnostycznych które uznasz za warte uwagi i przetestował urządzenia, jestem pewien ze dwa razy prosić ich nie będziesz, konkurencja robi swoje, ponadto u wielu z nich mozesz poprosic o wypozyczenie na tydzień czy dwa odblokowanego uruchomionego urządzenia i wtedy sobie sam będziesz go sprawdzał w róznych samochodach. Ponadto co ważne, pamiętaj ze kupując w firmie, że tak powiem działającej profesjonalnie (co nie jest jednoznaczne z ofertami allegro) ZAWSZE możesz liczyć na pomoc w trudnym przypadku diagnostycznym jakie możesz trafić w samochodzie. Cena to nie zawsze jest najważniejszy argument zakupu, z doświadczenia wiem że posiadanie testera diagnostycznego i aktywna nim praca, generuje codziennie mnóstwo pytań i dobrze jest kiedy wiemy ze jest jeszcze ktoś z dużym zapleczem wiedzy kto moze pomóc w trudnych przypadkach. Pzdr.

Według mnie w warsztacie tester diagnostyczny powinien robic znacznie więcej niż taki autocom ... KOdowanie takim sprzętem nie zrobisz i co chwile wiesza system , wiecej nerwów przy tym jest niż zysku ale niech każdy kupuje co chce ... Jakbym miał wydać z 3 tys na autocom to wolę wziać kredyt i kupić np actie przy której zrobie dużo wiecej a zapłace 8 tys i mam sprzęt naprawdę bardzo dobrej klasy

Pracuj oryginałem a nie podróbką, która tylko wygląda jak AUTOCOM a jestem pewien że takie problemy znikną. Po drugie każde z urzadzeń ma trochę inne możliwości i w jednym jest lepsze w innym gorsze i dotyczy to zarówno Autocom'a jak i Actii, KTS'a, Texy, Cdif'a, Gutmana itp ... itd...
Nie ma uniwersalnych maszyn które radzą sobie wyśmienicie w kazdej marce. wazne zeby wiedzieć co się chce robić, dobrać do tej pracy urządzenie markowe, od producenta który cały czas pracuje nad rozwojem oprogramowania, ważne jeste żeby mieć wykupiony abonament na aktualizację, trzeba uczestniczyć w szkoleniach dotyczących zagadnien diagnostyki komputerowej i dostawcę urzadzenia z zapleczem gwarantujacym pomoc.

Euro-Trade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żywiec
Nie ma takiego testera co by robił wszystko .... Dobrym rozwiązaniem jest kupno dwóch testerów które automatycznie sie uzupełniają ... Samochody się psują i bedą coraz częściej a to juz nie sa czasy malucha lub poloneza i powoli w warsztacie zamiast kluczy bedziemy mieć komputery .... Ja osobiście zajmuję się wyposarzeniem warsztatów samochodowych i jeżeli ma ktoś jakiś problem to proszę dzwonić 518260468 lub pisac 4994620

Warsztatowiec1972

Początkujący
Punktów
0
Nie ma takiego testera co by robił wszystko .... Dobrym rozwiązaniem jest kupno dwóch testerów które automatycznie sie uzupełniają ... Samochody się psują i bedą coraz częściej a to juz nie sa czasy malucha lub poloneza i powoli w warsztacie zamiast kluczy bedziemy mieć komputery .... Ja osobiście zajmuję się wyposarzeniem warsztatów samochodowych i jeżeli ma ktoś jakiś problem to proszę dzwonić 518260468 lub pisac 4994620

To poprostu napisz jakie testery sprzedajesz i jaką obsługę zapewniasz, to będziemy wiedzieć kogo chcesz zareklamować ?

Euro-Trade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żywiec
W ofercie posiadamy wiecej urzadzen: do sam eurpejskich: Actia, Texa, Bosch do azjatow: G-scan, Carmanscan, Launch
Posiadamy tez Autosnap 860 , oferujemy podnosniki, sprzety oponiarskie stacje do klimy. Z naszej strony oferujemy przentacje urzadzenia oraz szkolenie z obslugi. klient po zakupie moze dzwonic do naszego technika z pytaniami technicznymi. Nie reprezentujemy jednego danego producenta urzadzen, Mamy wiekszy wybor

123 maxim

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Lębork
witam wszystkich potwierdzam Ja też miałem do czynienia z firma która opisał POKERMAN. Jest to firma bartosiak z lubnia kujawskiego - rzeżewo 2. Na allegro też tym handlują pod nazwą AUTOPROMOTOR i WIKIPOWER, a na necie pod adresami http://diagnostyka.abc24.pl, http://adpedia.pl, http://otoaukcje.pl, http://www.inserire-annunci.com, http://daftar.pl i wielu, wielu innych! Przekręty na całej linii. Poszukuje elektronika, bo ludzie od niego uciekają (http://www.pracawloclawek.pl/dam.html. Niby gwarancja, ale w praktyce zero gwarancji! Pewnie dużo tego naprzekręcali, bo telefony od ponad dwuch tygodni powyłaczane 791260260 i 793260260. Na mejle też nie odpowiadają - ZERO KONTAKTU! O tym forum też słyszałem, że to TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ASEKURACJI. Swoi wypisują cuda, a jak ktos krytykuje to usuwają posty. Ale z tego co wiem to i sąd będą mieli i skarbówka się na nich szykuje. Co do piratów to swięta racja! Niby FV dają. dają, bo mają zakupiony towar od ryżojadów i na to mogą dać. Ale kto by im kupił ten szmelc bez programu.
w ubiegłym tygodniu zaproponował mi autokom-a po rabacie za 2000PLN jak chciałem wiecej informacji to mnie zbył i brak kontaktu

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Witam , koledzy potrzebuje kupić autocoma , może być klon macie jakieś świeże namiary na dobrego sprzedawce, albo ktoś z was robi już na lepszym sprzęcie i swojego autocoma chce odsprzedać ? był bym zainteresowany.

I drugie moje pytanie czy ta wersja black lepiej daje rady od tej srebrnej ? chodzi mi o ta wersje
http://allegro.pl/autocom-cdp-uniwersalny-tester-diagnostyczny-pl-i3129833270.html
z góry dzięki za odpowiedzi ;)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
MAREK_S on jest na tym forum i zapytaj u niego on ma sprawdzone autokomy bo je serwisuje i u niego też kupisz

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
ja swojego kupilem od chinczykow clone oczywiscie i na razie smiga bez zastrzezen
kosztowal mnie okolo $ 130 z wysylka

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
A co do goscia o ktorym pisal pokerman i maxim to tez u niego mialem kupic autocoma ale cale szczescie ze nie doszlo do kupna, i przypuszczam ze na tym forum tez ma swoje konto jak mu siadlem na ambicje to wywalil mnie z tego jego smiesznego forum.

folwark16

Nowy
Punktów
0
Miasto
Madrid
Witam, ja kupiłem wersje 2.11.3 + TIR wiadomo ze chinczyk, regalo auto data 3.38 za 250 euro, nie mam bardzo czasu sie bawić co tak naprawde ten sprzęt potrafi lecz za takie pieniądze jest tego naprawde wart.

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Którą wersje autocoma polecacie? cdp czy cdp+? I czy lepsza black czy silwer, czerwona ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom