• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autodata CDA3 problem z datą "is not a valid date" - rozwiązanie

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
487
Miasto
Okolice Krakowa
Chłopie, jaki ból? Przecież piszę wprost, że ogarnę to za darmo każdemu kto będzie chciał. Wygląda na to, że jedyną osobą, która potrzebuje maść na ból d*py, jesteś Ty sam. Śmieszne, że do mnie piszesz o pępku świata, a sam zachowujesz się jakbyś nim był. Nie pomyliłem się jak pisałem, że mierzysz ludzi swoją miarą.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
505
Miasto
Częstochowa
A sam mnie jechał PeLock na pw, że jestem idiotą bo pobieram opłaty za rozkodowanie radia. W czym jest gorsza moja praca z twoją Panie Lock? Dodam, że abonament VAGa nie jest taki tani, a pobiera się za dostęp i wiedzę. Widać pępkiem świata jak to nazywa założyciel tematu to robi z siebie a innych ma za debili. Takie mądre powiedzenie jest: " Pies ogrodnika, sam nie zje i drugiemu nie da" Nawet opis profilu kopiuje od innych bo to taki leń z niego lub chce zrobić nazłość.

A tak na poważnie, Panie Lock wiedza kosztuje i tu się zgadza, ale nie pisz głupot do mnie na pw, że jestem idiotą bo moja wiedza też ma swoją wartość, jak twoja i każda inna. Niestety tak działa świat.

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Chłopie, jaki ból? Przecież piszę wprost, że ogarnę to za darmo każdemu kto będzie chciał. Wygląda na to, że jedyną osobą, która potrzebuje maść na ból d*py, jesteś Ty sam. Śmieszne, że do mnie piszesz o pępku świata, a sam zachowujesz się jakbyś nim był. Nie pomyliłem się jak pisałem, że mierzysz ludzi swoją miarą.
Tak, w 5 minut zgłębiłeś temat i zrobiłeś rozwiązanie. Po zgłębieniu tematu twojej osoby wyciągam wnioski, że jesteś zaginionym bratem braci Andersen.
A sam mnie jechał PeLock na pw, że jestem idiotą bo pobieram opłaty za rozkodowanie radia. W czym jest gorsza moja praca z twoją Panie Lock? Dodam, że abonament VAGa nie jest taki tani, a pobiera się za dostęp i wiedzę. Widać pępkiem świata jak to nazywa założyciel tematu to robi z siebie a innych ma za debili. Takie mądre powiedzenie jest: " Pies ogrodnika, sam nie zje i drugiemu nie da" Nawet opis profilu kopiuje od innych bo to taki leń z niego lub chce zrobić nazłość.

A tak na poważnie, Panie Lock wiedza kosztuje i tu się zgadza, ale nie pisz głupot do mnie na pw, że jestem idiotą bo moja wiedza też ma swoją wartość, jak twoja i każda inna. Niestety tak działa świat.
Ty się lepiej nie wypowiadaj. Opowiadałeś zmyślone bzdury o liczeniu kodów radiowych w głowie i na kartce, a jak ci rzuciłem wyzwanie, żebyś policzył 1 kod to obsrałeś zbroję, bo nigdy tego nie robiłeś, domyślam się, że kodu algorytmu liczącego kod radiowy na oczy nie widziałeś skoro pleciesz takie głupoty, że potrafisz odtworzyć algorytm mający z 200 linijek kodu w głowie :D, powiedz, że się leczysz to zrozumiem :)

...i jeszcze bezczelnie kopiujesz moje opisy, forum hipokrytów i bajkopisarzy :)

Lubię jak się bulwersujecie :)

PS.
A 2 klientów już wpadło :)

Nakręcacie mi ruch.

Kocham to forum
Black Heart Suit

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
505
Miasto
Częstochowa
Tak, w 5 minut zgłębiłeś temat i zrobiłeś rozwiązanie. Po zgłębieniu tematu twojej osoby wyciągam wnioski, że jesteś zaginionym bratem braci Andersen.

Ty się lepiej nie wypowiadaj. Opowiadałeś zmyślone bzdury o liczeniu kodów radiowych w głowie i na kartce, a jak ci rzuciłem wyzwanie, żebyś policzył 1 kod to obsrałeś zbroję, bo nigdy tego nie robiłeś, domyślam się, że kodu algorytmu liczącego kod radiowy na oczy nie widziałeś skoro pleciesz takie głupoty, że potrafisz odtworzyć algorytm mający z 200 linijek kodu w głowie :D, powiedz, że się leczysz to zrozumiem :)

...i jeszcze bezczelnie kopiujesz moje opisy, forum hipokrytów i bajkopisarzy :)

Lubię jak się bulwersujecie :)

PS.
A 2 klientów już wpadło :)

Nakręcacie mi ruch.

Kocham to forum
Black Heart Suit
Jak dobrze poszukasz na forum to znajdziesz posta jak tłumaczyłem jak się oblicza w pamięci jeden model radia czy dwa, a całej tajniki nie zdradzę, przyznałem ci rację, w poście, że są modele, że nie policzysz każdego w głowie, bo albo za długi algorytm albo jak w VAGu kody są przypisane indywidualnie ( bez algorytmów, tylko przez bazę danych VAG) ale większość policzysz. Podaj lepiej tutaj swoją tajną wiedzę na tacy jak naprawić ten błąd AutoDaty bo widzę, że sam lubisz się dzielić wiedzą za darmo, piana z pyska leci czy jak? Dobra lecę bo szkoda mi tracić czas na margines społeczny. A twoje serduszko możesz sobie wsadzić już nie powiem gdzie, tutaj nie ma waginosceptyków.

nanab

SuperMechanior
Punktów
462
Miasto
Bydgoszcz
To tylko moja propozycja, sami tego nie naprawicie żadnymi ustawieniami daty w Windows, po prostu kod jest źle napisany i jedyne wyjście to modyfikacja na poziomie binarnym kodu.
Ten błąd pokazuje się też na niekradzionych programach?

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Jak dobrze poszukasz na forum to znajdziesz posta jak tłumaczyłem jak się oblicza w pamięci jeden model radia czy dwa, a całej tajniki nie zdradzę, przyznałem ci rację, w poście, że są modele, że nie policzysz każdego w głowie, bo albo za długi algorytm albo jak w VAGu kody są przypisane indywidualnie ( bez algorytmów, tylko przez bazę danych VAG) ale większość policzysz. Podaj lepiej tutaj swoją tajną wiedzę na tacy jak naprawić ten błąd AutoDaty bo widzę, że sam lubisz się dzielić wiedzą za darmo, piana z pyska leci czy jak? Dobra lecę bo szkoda mi tracić czas na margines społeczny. A twoje serduszko możesz sobie wsadzić już nie powiem gdzie, tutaj nie ma waginosceptyków.
Ty nie potrafiłeś 1 kodu policzyć ściemniaczu z rozpiską na kartce :)

Widziałeś ty kiedyś na oczy algorytm liczenia kodu, czy korzystasz z gotowych kalkulatorów, które kupił ci tata i potem dumny jak paw pleciesz bzdury, że większość z nich liczysz w głowie? Teraz mam pewność, że się leczysz, bo nikt zdrowy na umyśle, nie gada takich głupot. Ktoś ci w to kiedyś uwierzył?

Zweryfikujmy twoje bzdury!

Rzucam ci ponownie publiczne WYZWANIE ściemniaczu!

Policz na kartce i zaprezentuj nam krok po kroku jak liczysz kod dla Fiat Stilo Visteon, taki jak na stronie:

Dla przykładowego numeru seryjnego "M123456"

Krok po kroku pokaż jak to liczysz na karteczce i jaki z ciebie wymiatacz.

Tym razem też speniasz?
Automatyczne połączenie postów:

Ten błąd pokazuje się też na niekradzionych programach?
Dla starszych wersji autodaty tak, bo kod programu został napisany nie biorąc pod uwagę nowych wersji systemów windows i jest to po prostu błąd programistyczny w samej autodacie, czasami zmiana formatu daty pomaga, ale w zależności od wersji OS i Autodaty to i tak nie pomaga. Wymagana jest ingerencja w kod .exe autodaty i modyfikacje kilku rzeczy.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
505
Miasto
Częstochowa
Ty nie potrafiłeś 1 kodu policzyć ściemniaczu z rozpiską na kartce :)

Widziałeś ty kiedyś na oczy algorytm liczenia kodu, czy korzystasz z gotowych kalkulatorów, które kupił ci tata i potem dumny jak paw pleciesz bzdury, że większość z nich liczysz w głowie? Teraz mam pewność, że się leczysz, bo nikt zdrowy na umyśle, nie gada takich głupot. Ktoś ci w to kiedyś uwierzył?

Zweryfikujmy twoje bzdury!

Rzucam ci ponownie publiczne WYZWANIE ściemniaczu!

Policz na kartce i zaprezentuj nam krok po kroku jak liczysz kod dla Fiat Stilo Visteon, taki jak na stronie:

Dla przykładowego numeru seryjnego "M123456"

Krok po kroku pokaż jak to liczysz na karteczce i jaki z ciebie wymiatacz.

Tym razem też speniasz?
A ty nam pokaż jak krok po kroku naprawiasz w/w błąd AutoDaty. Człowieku za kogo mnie masz? Szukaj po postach masz 2 radia wyjaśnione i ci starczy, teraz wyjaśnij nam jak naprawić ww błąd. To mój ostatni post a raczej konwersacja z tobą. Pozdrawiam

PELock

Bywalec
Punktów
-6
A ty nam pokaż jak krok po kroku naprawiasz w/w błąd AutoDaty. Człowieku za kogo mnie masz? Szukaj po postach masz 2 radia wyjaśnione i ci starczy, teraz wyjaśnij nam jak naprawić ww błąd. To mój ostatni post a raczej konwersacja z tobą. Pozdrawiam
Ściemniacz wyjaśniony. Nie podjął wyzwania. Co, kartki ci nie starczyło tym razem do obliczeń 1 kodu?

Chlip, chlip, chlip... od ciebie to bym nawet za darmo nie chciał kodu, bo od razu wiadomo, że nie będzie działać :)

PS. A tak się to robi z Autodatą :)

reversing.png

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
487
Miasto
Okolice Krakowa
Nigdzie nie napisałem, że w 5 minut. Generalnie jak się tylko zacząłeś pienić jak de*il to przysiadłem przy temacie i w zasadzie gdybym nie miał zainstalowanej Autodaty to pewnie bym nawet tego nie ruszył, bo nie chciałoby mi się instalować w celach testowych. No to temat mojej osoby to chyba słabo zgłębiłeś, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie na prawdę POMOGŁEM całej masie ludzi. Bo nie wiem czy Ty rozumiesz, ale pomoc za pieniążki to nie jest pomoc tylko usługa. Miłość za pieniążki to też nie miłość, żadna Ci nie powiedziała o tym? Szkoda, bo teraz masz takie wypaczone spojrzenie na świat. No, no, wpadło, bo wolą PeLocka z PRem za 250zł niż mnie za darmo. Czy ta dwójka już się załapała po podwyżce na 500? Bo tak skaczesz z tymi cenami, że nie mogę nadążyć.

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Wolą kogoś kto jest specjalistą z potwierdzonym doświadczeniem, niż nonejma z forum, który w 5 minut został specjalistą z tematu, na którym 5 minut temu się nie znał. Czy jestem zaskoczony? Nie bardzo.

3 klientów już wpadło od czasu waszego nakręcania tematu.

Wolny rynek cię wyjaśnił. Super mechanicy szczekają, a karawana jedzie dalej...

Polecam też inne swoje usługi, oczywiście odpłatnie :D

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
487
Miasto
Okolice Krakowa
Co Ty masz z tymi pięcioma minutami? Nikt tu się Ciebie nie pyta ile trwał Twój najdłuższy numerek ;) Do Ciebie się pisze wprost co i jak, a Ty dalej swoje. Jak na dłoni widać kto tu ma ze sobą problem. Powiem tak - gdybym nie znał ludzi to bym uwierzył w te Twoje bajki i jeśli chciałbym tak samo brnąć w ten Twój śmieszny PR pisał bym dokładnie to samo co Ty. Ludzie w nocy siedzą i Autodaty instalują. Weź chłopie sam się prześpij, może rano Ci się poprawi. Już nawet mnie śmieszą te Twoje łapki w dół, bo to też pokazuje, kto tu tak na prawdę jest frustratem i ma ból dupy. Mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby Ci cokolwiek klikać, a Ty siedzisz, ładujesz te kciuki w dół i się brandzlujesz jak to nam nie doje*ałeś. Oj chłopie, chłopie. Nie wiem czy "pomagasz" na jakichś innych forach, ale mam dla Ciebie radę na przyszłość. Nie zakładaj z góry, że ktoś nie ma wiedzy i dostępu do deasemblerów, bo zrobisz z siebie de*ila nie tylko tutaj. W zasadzie już skończyłem, także dziękuję i dobranoc :)

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Różnica między nami jest taka, że ty masz dostęp do deasemblerów, a ja mam 20 lat doświadczenia w ich używaniu.

Jeśli chcecie profesjonalnej pomocy z Autodatą - piszcie na PM.

Cena promocyjna 350 PLN!

Polecam się również w innych usługach z inżynierią wsteczną dowolnego oprogramowania.

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Jeśli umiesz robić coś trudnego, nigdy nie rób tego za darmo :)

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Nie wiem o co tyle krzyku wystarczy uruchomić jako administrator i w trybie zgodności z 98 albo 95 i śmiga jak format daty jest prawidłowy
Kto dziś jeszcze płaci za dokumentacje 2012-2014 ?
350 zł wtf
I przede wszystkim kto instaluje taki rzeczy na nowych systemach po co ?

Raff-121

Nowy
Punktów
0
Mi udało się rozwiązać problem z "...is not a valid date". I nie płaciłem 350zł.

nanab

SuperMechanior
Punktów
462
Miasto
Bydgoszcz
I przede wszystkim kto instaluje taki rzeczy na nowych systemach po co ?
Może po to żeby tego używać nie trzymając tylko po to zabytkowego laptopa?
Kto dziś jeszcze płaci za dokumentacje 2012-2014 ?
Ci którzy potrafią liczyć, płyta z 2014 jest tańsza niż abonament w 2022, a i tak większość samochodów w polsce jest z przed rocznika 2010.

Punktów
0
Panel Sterowania -> Zmień formaty daty, godzin lub liczb -> Ustawienia dodatkowe -> Data -> rrrr-MM-dd

PELock

Bywalec
Punktów
-6
Panel Sterowania -> Zmień formaty daty, godzin lub liczb -> Ustawienia dodatkowe -> Data -> rrrr-MM-dd
Chyba z czytania miałeś pałę w szkole. To nie pomaga. Ale mam dla was promocję - fix za jedyne 500 PLN!

Zamiast płacić 500 za purchlaka, dej mi 500 i ci będzie działać automapa! To moje nowe hasło reklamowe domorośli mechanicy.

Do góry Bottom