• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autotuner

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Część Panowie,

Szukam opinie na temat tego urządzenia, co robi w spisie to wiem, bardziej chodzi mi o te złe strony urządzenia, jak wygląda suport itp.

Mam na fulu w ori K-tag i Kess i zamierz już nie płacić abonamentu rocznego w kwocie ponad 10000 tyś rocznie, tylko dlatego chcę zakupić AT bo nie ma abonamentu tylko ciekawe na jak długo.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Używam prawie 2 lata. Bije na glowe różne urządzenia (pozbylem sie ori KTAG) . Support jest po angielsku ale chłopaki z Luxenburga szybko w miarę ogarniaja temat . Robi co w spisie poza kilkoma wyjatkami, naprawdę kilkoma.
Backup sterowników i clon - po prostu bajka- testowane na BMW , Mercedes itp i to same EDC17xx nowsze.
Pisz kokretnie co cie interesuje .
Problemy sa ze Denso, magnetiM juz poprawili ale ja uzywam i tak I/O Terminal .
Skrzynie audi i bmw robi swietnie , co KESS moze pomazyć, zarówno upgrade jak i downgreade softu.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Mogę się dowiedzieć u mnie, najlepiej kupić slave popracować i jak cos za 2000€ zdjąć "kaganiec" i miec master.
W slavie klonowanie sterów, upgread softu itp działa bez ingerencji mastera zarówno ECU jak i TCM
Cena u dealera 4900€ za full netto, ale wiadomo coś z tej ceny mozna porobic

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
tez chyba dokupie AT na ryzyk fizyk i zobacze co to jest ,jak mi nie usiadzie to opchne

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Zakupiłem, głównie mnie przekonało że jest brak aktualizacji, denso widziałem że bardzo mało robi.
A alientech z tego co się dowiedziałem za aktualizację po kilku latach nie biorą więcej jak 1500 euro, standardowo co roku samk kees 1000 euro aktualizacja, k-tag trochę mnie także w lipcu kończy mi się subskrypcja i nie wykupuje dalej, a przez 2.5 roku autotuner mi się zwróci. głównie go kupuje ze względu na brak opłat i to że trzaska skrzynie aż miło.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Ja sprawdzilem ze mam od 2018r ale czas leci, kupa kasy zostala.
Sprzet zobaczycie z innej ligi, nowszy generacyjnie od KESS . Napisz pierwsze wrazenia .
Fajna sprawa logi dynamiczne. 2 minuty zapisu , plik send na serwer i czasami trzeba popracowac wieczorkiem w zaciszu z problemem ;) dziala ok .

Ostatnia edycja:

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Mam od roku AT, płciłem 4900e plus vat. Na nasze to było jakieś 26500 PLN. Nie jest to urządzenie które zrobi wszystko. Support bardzo mało korzystam, ale w razie co chłopaki odpowiadają. (miałem może 6 zgłoszeń przez ten czas). Do zestawu dokupiłem kabel bench do me9/edc16. Dla uzupełnienia mam x17.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Git, niech teraz robota się tylko kręci jak najmniej marzycieli tuningów za 400 z autami 14+,pozdrawiam

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Troszkę porobiłem tym sprzętem i powiem tak pod względem Alientech nie dorasta nawet do pięt, jedynie czym go przewyższa to szybkością pracy i logami, nie robi nawet 1/5 tego co alientech, po drugie na dzień dobry wysrał mi po którymś wgraniu sterownik i kodowanie oczywiście EDC16 bo to im kuleje i to bardzo.

Dodam jeszcze, że przy alientechu oczywiście ori nigdy nie miałem starchu czy dobrze wgra, bo zawsze było ok, wiadomo wkurza komunikat włącz zapłon, wyłącz i tak z 4 razy, w AT włączasz zapłon i jedziesz od razu, no ale pojawił się ten strach czy auto odpali, czy nie będzie wyrzucać błędów, kodowań po wgraniu.... także mam nadzieje, że się rozwinie AT... po tych testach co zrobiłem nie zdecydowałbym się na ten zakup... to tak parę słów ode mnie.

Do góry Bottom