• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Avensis t25 2.0 1cd d4d nie odpala

pawloham

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olkusz
Witaj . Miałem to robić ale szczerze mówiąc poźniej bo sprzegło też ślizga. Przy kreceniu rozrusznikiem ewdentnie słychać prawdopodobnie bendix jakby sie zaraz miał rozwalić ale myślałem ze w miare jeszcze kreci i nie bedzie miało to wpływu . Zrobie rozrusznik i dam znaka . Dołącze foto z kompa z wybranymi parametrami które były zmierzone na wolnych obrotach. Z góry dzieki za pomoc

mateusz26

Początkujący
Punktów
0
Witaj . Miałem to robić ale szczerze mówiąc poźniej bo sprzegło też ślizga. Przy kreceniu rozrusznikiem ewdentnie słychać prawdopodobnie bendix jakby sie zaraz miał rozwalić ale myślałem ze w miare jeszcze kreci i nie bedzie miało to wpływu . Zrobie rozrusznik i dam znaka . Dołącze foto z kompa z wybranymi parametrami które były zmierzone na wolnych obrotach. Z góry dzieki za pomoc
U mnie były wtryski i czyszczenie całego układu paliwowego

pawloham

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olkusz
IMG_20240615_141935.jpg IMG_20240615_141935.jpg
W razie czego wtryski można sprawdzic na przelew albo wymontować i do specjalistycznego zakładu ? Komp pokazal przynajmniej tak mi sie wydaje korekty na wtryskach ale nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia i przesłałem wam tez fote

dermaner

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Zielona Góra
280 bar to trochę mało dla sterownika w Common Rail by ECU puścił prąd na wtryski musi być minimum 300 bar szukaj przyczyny braku ciśnienia może wtryski maja za duży zrzut na przelewy może zawór DVR a może pompka w baku nie domaga

pawloham

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olkusz
Bardzo dzięki za info . Miałem inne zajecia i dlatego nie odpowiadałem . W każdym razie bede sie w week zajmował tą Avensis takze jak tylko coś znajde podziele sie info Pozdrwiam i zdrowia życze

Do góry Bottom