• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błąd P0134 i P0135 - Check Engine

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ja wymieniam tylko na oryginalne z wtyczkami.
A wytłumacz mi jak to ciśnienie wymusza przepływ powietrza wewnątrz splotu niklowanych drucików otulonych izolacją?

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
nie, wiatrak z chłodnicy go nadmuchuje...
Jest jaka pompa powietrza?

Skoro widzę ze się naśmiewacie i te głupie docinki. To wytłumaczcie mi dlaczego w komplecie zawsze sa złaczki a nie 10cm cyny i topnik w strzykawce.
Drugie moje pytanie brzmi w centrum szkoleniowym Boscha na Jutrzenki się mylą?? Bo wydaje mi się ze tam maja troszkę większe pojecie i trochę inne warunki (laboratoryjne). Oczywiście nie ujmując wam. A może sobie wymyślili i każdemu autoryzowanemu Bosch serwisowi każą tak robić.

Szkoda czasu na udowadnianie bo i tak zaraz będą kolejne teksty typu z wiatraka z pompy.

Życze kupic sobie maść.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Skoro widzę ze się naśmiewacie i te głupie docinki. To wytłumaczcie mi dlaczego w komplecie zawsze sa złaczki a nie 10cm cyny i topnik w strzykawce.
Drugie moje pytanie brzmi w centrum szkoleniowym Boscha na Jutrzenki się mylą?? Bo wydaje mi się ze tam maja troszkę większe pojecie i trochę inne warunki (laboratoryjne). Oczywiście nie ujmując wam. A może sobie wymyślili i każdemu autoryzowanemu Bosch serwisowi każą tak robić.

Szkoda czasu na udowadnianie bo i tak zaraz będą kolejne teksty typu z wiatraka z pompy.

Życze kupic sobie maść.
Spokojnie, a jak na tym szkoleniu szkolili, że to powietrze przemieszcza się od wtyczki w kierunku sondy i co się z nim dalej dzieje?
Wraca innego koloru przewodem?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw

Życze kupic sobie maść.
nie obrażaj się tylko napisz dlaczego są te rurki? bo ja je zaciskam właśnie a nie lutuję i nigdy nie miałem problemu z sondami...może właśnie dlatego?

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Widze ze żadnego konkretnego argumentu nie potraficie wytoczyć wiec uważam temat sondy za zamknięty. Zapraszam do lektury zeszystow szkoleniowych albo zainwestować w siebie i pójść na szkolenie. Ale nie darmowe z Inter TEAM

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
W sterowniku bardzo prosto- tak jak i w MAP sensorze zewnętrznym albo każdym manometrze mechanicznym- wystarcza jeden przewód...

No to jak z tym przepływem powietrza jest?

Ostatnia edycja:

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Mnie przewody elektryczne sondy są potrzebne tylko do przewodzenia prądu a Ty twierdzisz, że robią za przewody pneumatyczne...

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
jesli Cie urażę bardzo przepraszam ale mam wrazenie ze czytanie ze zrozumieniem jest dla Ciebie trudne. Do sondy doprowadzone jest powietrze referencyjne ,zapewnia stałe ciśnienie wewnątrz sondy. AD BOSCH
I. Połączenia wtykowe
Nigdy nie nakładać smaru
ani nie używać contact sprayu, ponieważ
powietrze atmosferyczne potrzebne do prawidłowego działania sondy
lambda jest pobierane poprzez złącze wtykowe.

skoro dalej dla Ciebie jest to nie zrozumiale prosze napisz do
Bosch Polska

Dobrej nocy

Ostatnia edycja:

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ogladnelem tego .pdf koszulka fajnie na nim wyglada ale z praktyki przewanie pozaginane, podpiete byle jak sa za dlugie a auta jezdza i nie zglaszaja bledu sondy mimo ze koszulka pozalamywana, wiec teoretycznie nawet 10 procent powietrza z atmosfery tam sie nie dostanie.
Jutro zakupie chipsy i bede obesrwowal ten watek zaczyna sie coraz ciekawiej :D

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
jesli Cie urażę bardzo przepraszam ale mam wrazenie ze czytanie ze zrozumieniem jest dla Ciebie trudne.
Nie rozumiesz: znam tę teorię od dziesięciu lat ale jej nie praktykuję.
Co innego czytać i wierzyć w przeczytany dogmat a co innego fachowo i logicznie uzasadnić przeczytaną teorię.

Bosch Polska ani inny bosch nie jest dla mnie wyrocznią.
I nie pisz na czerwono bo Cię Pani @Marlena upomni... :p

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jeśli chodzi o sterowniki, to nie są zamknięte szczelnie . Zawsze jest otwór ,,odpowietrznik" do wyrównywania ciśnień. Bosch też takie ma. MSA, EDC15, 16 ,17. Na pewno nie ciągnie powietrza między izolacją a miedzią.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
a mogę ci powiedzieć dlaczego dostajesz zaciski w komplecie a nie cyne:rolleyes:

Do góry Bottom