• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Benzyna czy diesel? Kupno samochodu

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
E tam, DPF wyciąć, dwumas zaspawać, KFR zablokować... będzie tanio...:D:p
I tak to jak dyskusja o wyższości świąt... :)

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Ja byłem, jestem, a czy bede to zobaczymy(technika idzie do perzodu) zwolennikiem benzyny, aczkolwiek teraz to juz naprawdę troche trezba wiedziec aby sie nie naciąć, bo jak wyzej juz wspominali koledzy i koleżanka dowsizing robi swoje i pb dostaje doładowanie, bo jakies zródło kuni jest potrzebne, a jak wiemy nic nie zastąpi pojemnosci, a zyłuja teraz ponad 100 koni z litra. Dochodzi jeszcze kfz itp. i cos sie musi psuc. Mimo, ze sam wole Pb to jezeli komus cos polecam to jednak najwazniejsze jak to auto bedzie eksploatowane, bo jesli masz gonic po autobanach to i diesel sie spisze, jak miasto to teraz tylko pb (oczywiscie bron boze pierwszych tsi). Laguna 3 całkiem fajna opcja aczkolwiek ja bym polecał np Accorda VII tu masz i v teca i diesla bardzo dobrego, a ogólnie w tej kwocie to juz mozna wybierac.

Norgate1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Hannover
Ja byłem, jestem, a czy bede to zobaczymy(technika idzie do perzodu) zwolennikiem benzyny, aczkolwiek teraz to juz naprawdę troche trezba wiedziec aby sie nie naciąć, bo jak wyzej juz wspominali koledzy i koleżanka dowsizing robi swoje i pb dostaje doładowanie, bo jakies zródło kuni jest potrzebne, a jak wiemy nic nie zastąpi pojemnosci, a zyłuja teraz ponad 100 koni z litra. Dochodzi jeszcze kfz itp. i cos sie musi psuc. Mimo, ze sam wole Pb to jezeli komus cos polecam to jednak najwazniejsze jak to auto bedzie eksploatowane, bo jesli masz gonic po autobanach to i diesel sie spisze, jak miasto to teraz tylko pb (oczywiscie bron boze pierwszych tsi). Laguna 3 całkiem fajna opcja aczkolwiek ja bym polecał np Accorda VII tu masz i v teca i diesla bardzo dobrego, a ogólnie w tej kwocie to juz mozna wybierac.
Akurat teraz jestem posiadaczem civica 7 w vtecu, ale wolałbym cos z lepszym wyposazeniem. Accord nie robi juz na mnie wrazenia, ale dzieki za podpowiedz. Co sądzicie o Avensis 2.2 D4D 2008?

Bartek33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Moja mama jeździ C5 diesel, oprócz części które są cholernie drogie to jeździ się całkiem przyjemnie :p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Części do C5 są śmiesznie tanie kup szmelcwagena to zobaczysz , rozbawiłeś mnie

komorniq

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
milionczesci.pl
Jeżeli jeździsz po Niemczech to zakładam, że sporo podróżujesz dłuższe trasy i głównie autostradami. To ja bym zdecydowanie na takie okazje wybierał Diesla, na trasy charakterystyka jest najlepsza no i też spalanie.

tomo31

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
starmotoserwis.pl
Ja chyba bym postawił na benzynę. Tj. przebiegi które podałeś jak najbardziej kwalifikują się do zakupu diesla ale sam przeszedłem małą gehennę z ropniakiem i powiedziałem nigdy więcej. Chyba że nowy z salonu. 4 lata, zrobić 120 tys. i pchać do ludzi a samemu brać nowego. Ale wiem że nie każdy tak moze (ja zresztą też nie). Benzyna (z tamtego rocznika) będzie prostsza, mniej zawodna. Spalanie będzie nieco większe ale zrekompensujesz to mniejszym prawdopodobieństwem poważnej awarii.

Do góry Bottom