• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Benzyniak do miasta do 20 000 zł prosty w naprawie i diagnostyce. Bardzo proszę o pomoc

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak tak, to obejrzyj sobie Kia Ceed w benzynie, koreańce nadgonili europę w designie...całkiem fajne auto.

hitman.zkl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zachodniopomorskie
No tak szczerze to CEED mój faworyt jak na razie jeśli chodzi o wygląd i stosunek ceny do rocznika. Nie wiem jak z diagnostyką. Ogarnie się samemu, czy tylko serwis w razie czego?

hitman.zkl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zachodniopomorskie
Ceedem i I30 jeździłem, ale w dieslu. Jeśli chodzi o komfort czy wykonanie to Niemcowi nie ustępują wcale. Chociaż Laguna kusi też, nie powiem, albo Focus.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Tak jak juz wcczesniej pisałem jesli chodzi o ten segment to juz dogonili Europe i naprawdę czy to I30 czy Ceed to porządne auta (osobiscie wole KIA nie wiem czemu w sumie:)), a jesli chodzi o samych Niemców to tez to zauwazyli, a ich auta w tym segmencie nie mówiąc juz o golfie ale np. A-klasa, BMW 1 czy Audi A3 cenowo kosztują prawie drugie tyle.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ja mam citroeny od 1993 roku i nie zmienię marki
Gdybyś swą miłość do motoryzacji rozpoczął od kultowego i niezawodnego Peugeota 504 to do dzisiaj byś jeździł Peugeotami pod warunkiem, że ta 504 by Ci się znudziła, bo zajeździć byś jej nie dał rady... :p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Pugi i citroeny swego czasu trudne były do zajechania fakt te nowsze jak ich niemiaszki wykupiły to już gorzej ... ale są modele nadaj zaje .... ste , renie średnio lubię wole PSA . Kumpel ma renie ze 6 lat w LPG i jeżdzi chyba zawiecho naprawiał a tak leje jeździ i znowu leje ..

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
mi kolega z zespołu(perkusista) powiedział kiedyś tak; jak przejedziesz się japończykiem to nie będziesz chciał żadnego szmelcwagena, a miałem wtedy VW B5 1.8T kiedy on jeździł Charade. Myślę że to rzecz gustu ale pewnie nie miał okazji pojeździć szmelcwagenem. Jeździłem Mietkiem C220 popularna beczka i powiem że z VW przesiadł bym się do beczki, zupełnie inne auta, proste jak cep, fotele:D, no i zawiecha ta jedyna nie powtarzalna...:D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a komfort to chyba jedynie francuzi moim zdaniem oni lubią dobre wino , piekne kobiety i smaczne zarcie nie to co szkopy piwo golono i marsze .... ( oprocz marszy też lubie )

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
a komfort to chyba jedynie francuzi moim zdaniem oni lubią dobre wino , piekne kobiety i smaczne zarcie nie to co szkopy piwo golono i marsze .... ( oprocz marszy też lubie )
Masz rację, zapomniałeś tylko dopisać o urokach francuskiej miłości... :D:p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiesz dalekowschodnia jest ciekawsza ale ..... to nie temat na forum ...

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
i znowu ja się pojawiam i znowu z uporem maniaka twierdzę że do miasta i nie tylko i jeśli benzyna i jeśli ma być mało problematyczny to prym wiedzie TOYOTA!!!!,zaraz dostanę po uszach;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
mi kolega z zespołu(perkusista) powiedział kiedyś tak; jak przejedziesz się japończykiem to nie będziesz chciał żadnego szmelcwagena, a miałem wtedy VW B5 1.8T kiedy on jeździł Charade. Myślę że to rzecz gustu ale pewnie nie miał okazji pojeździć szmelcwagenem. Jeździłem Mietkiem C220 popularna beczka i powiem że z VW przesiadł bym się do beczki, zupełnie inne auta, proste jak cep, fotele:D, no i zawiecha ta jedyna nie powtarzalna...:D
Jak lanser przyjeżdża na warsztat to mechanik nie pyta co się zepsuło tylko pyta właściciela "co żeś odpie...ił" :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zawiecha jaka mnie urzekła to była hydroactiv III gen. w XM 3,0 3V6 to było już mistrzostwo świata , 200 na blacie i tu masz wrażenie że płyniesz. Nic nie pobije tego rozwiązania w programie Topgear ( chyba ) porównywali zawieszenia przyczepiając kamerę na dachu jedynie w cytrynach obraz był normalny, reszta sie telepała

Actina89

SuperMechanior
Punktów
13
i znowu ja się pojawiam i znowu z uporem maniaka twierdzę że do miasta i nie tylko i jeśli benzyna i jeśli ma być mało problematyczny to prym wiedzie TOYOTA!!!!,zaraz dostanę po uszach;)

jak wielu, uwazam, ze o gustach nie powinno sie rozmawiac, sa fani niemieckiej, francuskiej itd. motoryzacji. Osobiscie takze bym cos polecil z "Kraju Kwitnacej Wisni", np. jak powyzej old1977 poleca Toyote ewentualnie Honda, sam uzytkuje Mitsubishi Colt-a Czt, nie sprawia zadnych problemow ( mimo, ze ten samochod byl skladany w Holandii, lecz silnik juz w Japonii ). Oczywiste jest takze, jak auto bylo uzytkowane przez poprzednich wlascicieli. Lecz juz niektore samochody ( silniki ), maja wady konstrukcyjne np. dobrze wiekszosci znane silniki TSI, ale z tego co slyszalem, wyprodukowane po 2012 r. sa juz poprawione.

hitman.zkl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zachodniopomorskie
Jak z Toyot w cenie do 20 000 zł to chyba Avensis 2, albo Corolla. Yaris jakoś mi nie podchodzi. Za mały i ten licznik na środku. Avensisem 2 w dieslu jeździłem, znajomy ma, kupił nową w salonie. Mówi, że co często oleju dolewa, ale poza tym to spoko. Na początku przy przebiegu chyba 20 000 km silnik mu wymienili na drugi bo tamten jakąś wadę miał.

Do góry Bottom