• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

berlingo 12r 1.6 hdi 9hr

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Witam forumowiczów. Mam problem odnośnie berlinga jak w opisie. Problem polega na tym że auto czasem odpala normalnie a czasem w chodzi na ok 600 obrotów telepie silnikiem i nie reaguje na gaz. Dopiero po chwili wskoczy na obroty i jest ok. ale jest to strasznie irytujące . Brak jakichkolwiek błedów. Co zostało zrobione
- wymieniony cały filtr paliwa wraz pompką na ori
- Egr wyprogramowany
- przepływki ze 3 szt
- wtryskiwacze sprawdzane i są ok Jedyne co mi się nie zgadza to wartość przepływki podczas rozruchu . Wartość zadana 250 mg a zmierzona podczas rozruchu 360 do 400 a jak przekroczy przy rozruchu 450 zaczyna się wtedy problem i dawka paliwa skacze na ok 10mg a teoretycznie powinna być ok. 5. rozumię wiekszy przepływ powietrza przez wycięty egr ale teoretycznie powinno być wiecej na wolnych ale żeby przy rozruchu? Najgorsze że jest to nie regularne. Czujniki temp. ok nawet wymieniłem, czujnik położenia wału już tak z bezsilności. Nawet jak przepływkę odepnę to tez takie wartości pokazuje Pomożecie?? Pozdro

Do góry Bottom