• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bi xenon audi a4b7 usterka 01535

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Witam problem dotyczy audi a4b7. Wali błędem 01535 (sterowanie silnikiem regulacji zasięgu świateł po prawej stronie przerwa/zwarcie do plusa. Zaczołem od przepiszczenia instalki do sterownika zasięgu reflektorów wszystko sprawne. Co ciekawe jak odłącze wtyczkę lewego reflektora to usterkę prawego da się usunąć i nie powraca do momentu podłączenia obu reflektorów. Dodam że auto świeżo po naprawie blacharsko lakierniczej. Ktoś/coś każda sugestia mile widziana.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Zdemontuj obydwie lampy, i podłącz na odwrót. Sprawdź czy błąd też zmieni stronę

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Nie oba reflektory martwe.

W międzyczasie podstawiliśmy kolejny reflektor i też bez rezultatów. Najbardziej zastanawia mnie powiązanie z lewym reflektorem dlaczego po jego wypięciu błąd prawej daje się wykasować i nie wraca.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Zamien te silniczki jak ci mowia. Ale możliwe ze ten co wali bledem uszkodzony. Czym to sprawdzasz. Sprawdz napiecia z czujnikow tez
One nie zrobia testu na błędzie. Wyjm ten z prawej i zobacz czy ma krotko cos poleci. Nie martw sie jak klienta auto to zapłaci i tak

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Lampy oryginały co były czy któraś dokupiona?. Bo jeśli wymienonow na inna nie bedzib chasać

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Był drugi reflektor podkładany i tą sama usterką wali. Napięcia czujek zbliżone do 2.5v. Wiem że trzeba zrobić adaptacje po przekładce reflektora ale nie przepuści na błędzie. Wogóle przy próbie adaptacji nie wypośrodkowuje prawego reflektora i na tym dupa.

W poniedziałek dalsza walka.

czeczen32

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
xxxxxxxxxxxxxxx

Załączniki

• ESI-print.pdf
    315,6 KB · Wyświetleń: 17
  • ESI-print2.pdf
    318,5 KB · Wyświetleń: 7
  • ESI-print3.pdf
    293,6 KB · Wyświetleń: 7
  • ESI-print4.pdf
    308,3 KB · Wyświetleń: 6

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Temat ogarnięty. Problemem okazał się cały reflektor który klijeny zakupił z funkcją doświetlania zakrętów a powinnien być bez. Co najlepsze na podmiane dostarczył drugi taki co mnie wyprowadziło w pole. Dziś zauważyłem że końcówki nr. przetwornic się różnią i tak wpadło rozwiązanie. Wizualnie nie różnią się niczym tylko końcówka nr. przetwornicy z doświetlaniem zakrętów 114 bez doświetlania zakrętów 115. Dziękuję wszystkim za wkład w rozwiązaniu problemu.

Do góry Bottom