Mck pomocnik
SuperMechanior
- Punktów
- 68
Witam.
Od jakich producentów zamawiacie blokady do rozrządów?
Sporo zamawiam z tesama , zamawiam też niebieskie z allegro do 1.2psa trochę na walki nie trzyma wymiaru ale idzie sobie poradzićWitam.

Jakbys zgadłSzczelinimierze i luzy się kasuje na blokadzie![]()
trzeba sobie radzićStałych klientów chyba nie odsyłasz? Jeżeli tacy się przydarząjeśli coś potrzebującego lepszych blokad ale nie zanosi się żebym miał to robić ponownie odsyłam do konkurencji.
Niebieskie Falcona do Fiata też mi nie trzyma wymiarówSporo zamawiam z tesama , zamawiam też niebieskie z allegro do 1.2psa trochę na walki nie trzyma wymiaru ale idzie sobie poradzić![]()
Kilku odesłałem, wytłumaczyłem, że dobre blokady to koszt powiedzmy 1500 a za wymianę wezmę maksymalnie 1000 zł i mi się ekonomicznie nie opłaca a na chińskich nie chcę robić. Kto zrozumie ten wróci, ludzie coraz częściej doceniają takie podejście, że jeśli czegoś nie wiem to odsyłam do specjalisty z danej dziedziny. Taki klient najczęściej zrobi np. maglownicę u konkurencji, ale później na olej i hamulce i tak do mnie wraca bo ma blisko i jest zadowolony z roboty którą wcześniej wykonałemStałych klientów chyba nie odsyłasz? Jeżeli tacy się przydarzą
Zdrowe podejście. Też czasami odsyłam właśnie na magiel ,chyba że regenerowany w carsie to biorę na siebie. Jak nie to odsyłam bo potem trzeba się bujać chyba że klient swój przywozi.Kilku odesłałem, wytłumaczyłem, że dobre blokady to koszt powiedzmy 1500 a za wymianę wezmę maksymalnie 1000 zł i mi się ekonomicznie nie opłaca a na chińskich nie chcę robić. Kto zrozumie ten wróci, ludzie coraz częściej doceniają takie podejście, że jeśli czegoś nie wiem to odsyłam do specjalisty z danej dziedziny. Taki klient najczęściej zrobi np. maglownicę u konkurencji, ale później na olej i hamulce i tak do mnie wraca bo ma blisko i jest zadowolony z roboty którą wcześniej wykonałem
Ja za to jedyna która raz użyłem to do forda 1.8 na dwóch paskach jeden mokry drugi suchy ,tak mało tego do mnie przyjeżdżaDo tej pory nie pożyczyłem żadnej blokady. Kupuję wszystko co potrzeba. Jeszcze nigdy nie zapłaciłem więcej za blokadę niż wziąłem za wymianę rozrządu. Kilka razy zakup blokady = wymiana rozrządu ale przy kolejnej robocie byłem na +. Jedyna blokada jaka była użyta tylko raz to Do saaba do silnika b207r (chyba takie oznaczenie) sprowadziłem ja z Węgier, łączny koszt wyszedł ok 900zl . Za rozrząd wziąłem 1000.

Ja nie miałem więcej okazji zgubić . Raz użyte jeszcze w foliiDo 1.8 TDCi zrobiłem ze starej śruby według wymiarów w internecie![]()
najwięcej trzaskami 1.6b fordowskie i 1.6 HDi 2.0hdi i 2.0tdi pd i cr i 1.2psa tego się najwięcej robi .W ktd jest opcja wypożyczania blokad wtedy nie zalega na półce a płacisz chyba 50-100zl ciekawe czy w carsie jest nie sprawdzałem jeszcze.Dokładnie.
U mnie taka jednorazówka to leży 2.5 tdi v6