• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e39 problem z ABS/ kontrolą trakcji

Kolos13

Bywalec
Punktów
4
Witam. Podłączyłem parę dni temu kompa "delphi" do e39 1998 rok, bo miałem problem z abs i kontrola trakcji, ( jadę prosta droga to mruga kontrola trakcji ) i jeszcze np poniżej 40-30 km/h przy hamowaniu skacze pedal hamulca tak jakby załączal się ABS i po przejechaniu np 5-10 km wyłącza się zapala się błąd abs I kontrola nie działa.

No i wyskoczyly mi te błędy mi nie znane. Ktoś może kiedyś z takimi się spotykal ?

Do wymiany mam jeden tylni lewy wachacz bo jest leciutki luz powiedzieli mi że nawet tego nie muszę robić i tuleje pływającą z lewej strony. Ktoś ma jakieś rady ? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam !

Załączniki

• 20191120_155543.jpg
    20191120_155543.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 16

Kolos13

Bywalec
Punktów
4
Pierścień ABS.

Dobra to jak podłącze komputer i się przejade to jak będę odczytywal dane z czujnikow abs to któryś czujnik będzie pokazywać inaczej?

A moze byc tak ze jak tuleja pływającą do wymiany to może występują jakieś drgania czy coś i czujnik wtedy łapie że coś jest nie tak jak powinno być? :D

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Jeżeli podłączysz inpe to odczytasz prędkość kół z abs

Do góry Bottom