• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E60 2.0D wibracje na kierownicy

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Bicie przy hamowaniu było przez krzywą piastę miała 0.03 to zostało usunięte. Po czym miałem wibracje na kierownicy 100-130km pojechałem na wywarzanie kół na samochodzie i tylko na jednym lewy przed brakowało 20g chodź przekładałem kola przód tył i wywarzałem na swojej maszynie. Ale po tym zabiegu jest ok

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Witam ponownie temat do dziś nie ogarnięty chodź pisałem że po wymianie piasty jest ok ale było czuć nadal delikatna wibracje ale jest wibracja z powrotem że ręce bolą jadąc w tym zakresie prędkości piasty miały po 0,01 setną mimo wszytko wziąłem dwie nowe lecz bez zmian.
Co zrobione pisałem wcześniej obecnie zmienione tuleje tylnej belki dwie nowe piasty nowe tarcze maglownica po regeneracji nowa listwa założona,pożyczone koła z innego BMW i nadal telepie kierownica przedział 110-140 przy hamowaniu nic nie telepie nie mam już pomysłu na to auto jeszcze został wał napędowy jak ktoś wyżej pisał ale nie wiem jak by miał telepać kierownica. Może amortyzatory? Nie wiem już poprostu

Ostatnia edycja:

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Oddaj auto do serwisu który ci to zobaczy. Może być uszkodzona podpora wału, może koła ( opony)

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Podpora wału powoduje wibracie na całym aucie w moim przypadku drży kierownica. Pisałem że komplet kół zakładany z innego auta. Nie zamierzam nikomu oddawac auta sam jestem mechanikiem mam swoi warsztat chodź nie powiem oddałem auto do innego warsztatu ale nic nie znaleźli.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Całe górne mocowania nowe założone z osłonami i odbojami. Lemfordera.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
W powietrzu nie masz żadnego luzu na kołach ? Ani na przekładni ? Końcówki masz dobre jak i drążki kierownicze? Identyczny problem był u mnie w jednym z aut klienta , a po wszystkich testach skazało się że winna była lewa końcówka drążka kierowniczego - w powietrzu brak luzow ale po odkręceniu jej nie dali się nią ruszyć , na kuli był ogromny opór a luzu dostawała tylko pod obciążeniem , niewielki już ale na tyle uporczywy że powyżej 90km/ h zaczęło telepać kierownicą im szybciej tym gorzej . Po wymianie obu końcówek problem znikł

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Maglownica jest po regeneracji nowa listwa regenerowana w Lublinie.nowe końcówki kierownicze drążki zostały stare. Ale sprawdzę jeszcze bo nie mam pomysły czego się czepić normalnie nawet odpinalem zaworek przy maglu nic nie pomogło.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom