• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E60 3.0D M57 NIE ZACIAGA OLEJU

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Cześć, może będzie ktoś w stanie coś podpowiedzieć, BMW E60 3litrowy diesel (M57) nie zaciąga oleju, stało się to po wymianie, spuszczony olej, zalany świeżym i zmieniony filtr, na chwilę odpalony ale wyskakuje kontrolka braku ciśnienia a filtr jest suchy

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Dokładnie tak jak Dawidek napisał spróbuj zalać olej przez filtr, raz miałem tak w VW tsi i zalanie filtra pomogło

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Zalej filtr olejem i sprubuj jeszcze raz.
Oring wszystkie wymieniłeś?
Tak oringi wszystkie zmienione, pierwszy raz mam coś takiego w tym silniku, próbowałem go zalewać ale wszystko idzie w kanał spustowy który idzie bezpośrednio do misy, ale spróbuję coś jeszcze pokombinować

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Odkręć filtr oleju, poodpinaj któreś wtyczki żeby nie odpalił i niech Ci go ktoś kręci rozrusznikiem.

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Tez juz miałem podobne historie ze dwa razy i kończyło się wymiana pompy, po prostu jest na tyle słaba że póki nie zszedł z niej olej to jakoś dawała jeszcze radę

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Tez juz miałem podobne historie ze dwa razy i kończyło się wymiana pompy, po prostu jest na tyle słaba że póki nie zszedł z niej olej to jakoś dawała jeszcze radę
Weź to klientowi wytłumacz, przecież on przyjechał tylko na wymianę oleju :banghead:

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Ja nigdy nie zalewałem filtra,mam wkład,po wymianie oleju kontrolka gaśnie natychmiast,f Fordzie Focusie puszka z filtrem była przykrecana na mocny skos,wylałoby się z 70 % oleju,coś nie jest tak z pompą,ale w MB OM 651 rzekomo trzeba zalać,bo inaczej lipa,mnie się nie chce w to wierzyć,bo sprawna pompa targa olej w górę.

Do góry Bottom