• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E60 3.0D skrzynia automat drży

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Cześć ,mam na warsztacie BMW 5 E60 3.0D 2003 r i jest automatyczna skrzynia biegów rano klient jak odpali auto na P to auto drży mocno ,jak się trochę zagrzeje to przestaje , ale już gdy jedzie powyżej 100km /h to znów zaczyna drżeć cała buda . Nie znam się na automatach i nawet nie wiem dobrze co doradzić czy sprzęgło czy wymiana oleju wypłukanie dobre układu ,jedynie wiem że klient wymieniał w serwisie w Niemczech :
-tłumik drgań
-felgi i opony
-poduszki silnika
Podpowie coś ktoś ?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Cześć ,mam na warsztacie BMW 5 E60 3.0D 2003 r i jest automatyczna skrzynia biegów rano klient jak odpali auto na P to auto drży mocno ,jak się trochę zagrzeje to przestaje , ale już gdy jedzie powyżej 100km /h to znów zaczyna drżeć cała buda . Nie znam się na automatach i nawet nie wiem dobrze co doradzić czy sprzęgło czy wymiana oleju wypłukanie dobre układu ,jedynie wiem że klient wymieniał w serwisie w Niemczech :
-tłumik drgań
-felgi i opony
-poduszki silnika
Podpowie coś ktoś ?
Kolego jeżeli problem jest w skrzyni, a ty się tym nie zajmujesz to podeślij klienta do kogoś kto sie w tym orientuje. Proste, nie każdy chce robić automaty i klienci to rozumieją

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Absolutnie nie chce robić tego , klient tylko zapytał a ja luźnie pytanie tu zadałem ,ponieważ sam jestem ciekaw co to może być , właśnie szukamy dobrego warsztatu gdzie mogą się za to zabrać może znacie w województwie lubuskim okolice Zielonej Góry, Żar, Żagania itp.
Automatyczne połączenie postów:

Kolego jeżeli problem jest w skrzyni, a ty się tym nie zajmujesz to podeślij klienta do kogoś kto sie w tym orientuje. Proste, nie każdy chce robić automaty i klienci to rozumieją
Absolutnie nie chce robić tego , klient tylko zapytał a ja luźnie pytanie tu zadałem ,ponieważ sam jestem ciekaw co to może być , właśnie szukamy dobrego warsztatu gdzie mogą się za to zabrać może znacie w województwie lubuskim okolice Zielonej Góry, Żar, Żagania itp.
Ja robiłem zawieche ,olej i filtry ale przy okazji to wyszło .

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
618
Miasto
Okolice Krakowa
Jak zmieniasz biegi na Tiptronic'u to drży na każdym biegu po przekroczeniu 100km/h? Oczywiście mowa o biegach na których przełożenie na to pozwala.

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Automatyczne połączenie postów:

Ja robiłem zawieche ,olej i filtry ale przy okazji to wyszło .
Może być sprzęgło, może być olej, mogą to być zawory, albo nawet sterownik. Jeżeli nie potrafisz diagnozować automatów, to albo się doksztalc i w to wejdź,albo odeslij klie ta do kogoś kto to robi zamiast potem. Sobie wstyd robić w jego oczach

Do góry Bottom