• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e60 530d 218km brak mocy

Misio321

Początkujący
Punktów
1
Witam. Mam problem z bmw e60 530d z brakiem mocy szczególnie do 3tyś auto nie przyspiesza. W aucie zostało już wymienione/ podmienione/ zregenerowane
Wtryski
Zawor regulacji ciśnienia
Turbo regenerowane
Udrożniony wydech
Przepływka orginalna Bosch
Zaworek turbiny
Zaślepiony egr
Filtr paliwa
Filtr powietrza

Ogólnie auto z podpiętą przepływka po wyżej 3 tyś zaczyna jakoś przyspieszać i przerwać/falować na obrotach. Jeśli przepływke odepne to auto zaczyna jechać powyżej 3 tys normalnie i osiąga zadany boost. A i auto strasznie gra do 3tyś tak jakby paliwa Brakowało.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Z tyłu ma kolektorze dolotowym jest taki czujnik jak się go nie zapnie to Du...sko brak osiągów a dwa to podciśnienia do spr

Misio321

Początkujący
Punktów
1
https://log.tunezilla.com/chart/586...XwoF6H8KNU8ONwoHDuBPCqsOZwpgbeMKTwq7DjH0AAAA=
Tutaj wrzucę logi.
Kolektor ssący miałem wyciągnięty klapki są usunięte. Czujnik ciśnienia widzę, że wymieniony na IFA stary znalazłem w aucie ori i na nim pokazuje złe wartości.
Przez odmę też może nie mieć mocy?
Automatyczne połączenie postów:

Podciśnienie przy zaworku n75 jest na poziomie -0,9 bara

Ostatnia edycja:

Misio321

Początkujący
Punktów
1
bmw.png

Jeszcze sporadycznie wskoczy od regulacji ciśnienia doładowania i 3FF0 od przepływki

Misio321

Początkujący
Punktów
1
Brak pomysłów już na to auto. Zostaje zawór który reguluje dawka paliwa. Lub coś nagrzebane w sofcie.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
618
Miasto
Okolice Krakowa
Jak masz tyle błędów związanych z powietrzem, to po jakiego grzyba Ty kminisz z paliwem?

Misio321

Początkujący
Punktów
1
A co mógłby być powodem braku mocy do 2.5? Niby jakiegoś chipa ale sprawdzałem plik i niby jest ori.
Przeplywke gościu wymienił na Bosch. Tak mu kazał zrobić gościu który siedzi w bmw.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
618
Miasto
Okolice Krakowa
Powodem mógłby być fakt, że masz błędy związane z ilością powietrza. Nie zastanawia Cię, że jak odepniesz przepływkę, to auto jedzie normalnie?

Do góry Bottom