• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw E60 535d 2007 szarpie na wolnych obrotach po wymianie rozrządu

Punktów
0
Bmw E60 535d 2007 został wymieniony rozrząd po urwaniu się łańcucha. Silnik zapala i da się normalnie jeździć jednak na wolnych obrotach na postoju szarpie silnikiem dosyć wyczuwalnie. Jest to szarpanie nieregularne i nie ma znaczenia czy silnik zimny czy ciepły. Podczas jazdy nic nie wyczuwalne. Przez pare minut było Ok. Mechanicy powiedzieli że wszystko jest ok a jednak nie jest. Cóż to może być ?

Davpod

SuperMechanior
Punktów
155
To pytanie do mechaników którzy robili ten rozrząd. Masz paragon lub fv to wracasz na gwarancję.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
pewnie zlecenie było na wymianę łańcuszka a nie na diagnostykę i naprawę silnika po kolizji.
chciałeś zaryzykować i mogłoby się udać niestety nie wyszło. miało być tanio to jest tanio.

a jako ciekawostka: tak pokazuje zestaw do tego silnika- 3 łańcuchy.
1732453260693.png

Punktów
0
pewnie zlecenie było na wymianę łańcuszka a nie na diagnostykę i naprawę silnika po kolizji.
chciałeś zaryzykować i mogłoby się udać niestety nie wyszło. miało być tanio to jest tanio.

a jako ciekawostka: tak pokazuje zestaw do tego silnika- 3 łańcuchy.
Wyświetl załącznik 55003
Ja nie dawałem żadnego zlecenia. I nie miało być tanio. Nie gadałem z nimi o kosztach. Miało być naprawione co jest do naprawy i tyle. Wracałem z Niemiec z Berlina jak zawsze co 10 dni na weekend do Iławy i na obwodnicy przed Bydgoszczą mi zdechł ,zdążyłem tylko na luzie jeszcze siłą rozpędu dobujać się na MOP Żnin. Tam zostawiłem autko i pojechałem pociągiem do domu. Znalazłem najbliższy warsztat ,wysłałem im kluczyki z upoważnieniem i poprosiłem ich o lawetę i naprawę tego co jest do naprawy. Za całość ,wymiana rozrządu ,wymiana oleju i filtrów zapłaciłem 6500 zł rok temu zapłaciłem 9 tysięcy złotych za nowy komputer ,wężyki od turbo i coś tam jeszcze bo auto straciło moc jak 3.0 bez turbo a jeszcze wcześniej zapłaciłem 5500 zł tez za jakieś naprawy….ładnie doi z kieszeni pierwsza Beatka co mi takie problemy sprawia

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
Do góry Bottom