• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E61

DarekD

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
Witam jestem nowym posiadaczem BMW E61 z silnikiem 2,0 diesel 177 KM i od samego początku jestem niemile zaskoczony autkiem.Samochód z 2008 roku,a od początku problem z EGR -już usunięty,następny problrm z kluczykiem-nie otwiera mi drzwi.Posiadam wersję z solardachem,rolrta od tyłu zamyka się do połowy a zsyby nie chodzą wcale,co jest z tym wozem .Bardzo mi się podobał a tu szok.Do tej pory poruszałem się AVENSISEM i nigdy się nie zawiodłem.Pozdr.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
673
Miasto
WLKP
Zauroczyłes sie nim przy kupnie i nie posprawdzałes czy wszystko sprawne.Widocznie samochód po przejsciach skoro tyle rzeczy nie sprawnych.

Mariusz_bs

Nowy
Punktów
0
Miasto
Braunschweig
Witam jestem nowym posiadaczem BMW E61 z silnikiem 2,0 diesel 177 KM i od samego początku jestem niemile zaskoczony autkiem.Samochód z 2008 roku,a od początku problem z EGR -już usunięty,następny problrm z kluczykiem-nie otwiera mi drzwi.Posiadam wersję z solardachem,rolrta od tyłu zamyka się do połowy a zsyby nie chodzą wcale,co jest z tym wozem .Bardzo mi się podobał a tu szok.Do tej pory poruszałem się AVENSISEM i nigdy się nie zawiodłem.Pozdr.

Jesli chodz o centralny zamek moze byc modul komfortu.w kombi jest pod spojlerem na tylnej kalapie.lub uszkodzone przewody w zawiasach.

A

Anonymous123

Tak, na tylnej szybie ze światłem stop. A na zdjęciu właśnie e61 i uzkodzona wiązka tylnej klapy- przerwane 7 przewodów. Tak czy inaczej trzeba podłączyć komputer i sprawdzić co pokazuje. IMG_20161207_102340.jpg IMG_20161207_102413.jpg IMG_20161207_114354.jpg

DarekD

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
Tak, na tylnej szybie ze światłem stop. A na zdjęciu właśnie e61 i uzkodzona wiązka tylnej klapy- przerwane 7 przewodów. Tak czy inaczej trzeba podłączyć komputer i sprawdzić co pokazuje. Wyświetl załącznik 13764 Wyświetl załącznik 13765 Wyświetl załącznik 13766
Witam wszystkich ,chcę powiedzieć,że sprawdziliśmy wiązkę oraz cały moduł komforty i dalej nic,trochę głupio podchodzić do takiego autka i otwierać kluczykiem.Proszę o pomoc.Spraw solardachu zostawię chyba do wiosny.Tak jak pisałem roleta chodzi do połowy od tyłu do przodu,a szyber się nie otwiera.Proszę o POMOC .POzdr.

A

Anonymous123

Podłącz komputer a napewno bedziesz wiedzial gdzie jest problem. W e61 wszystko jest na szynie can wiec komputer powie ci bardzo duzo o tym gdzie jest brak zasilania, gdzie jest przerwa w obwodzie. Sprawdzisz czy sygnał z pilota jest odbierany czy nie

DarekD

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
Witam ponownie sprawdziłem całe okablowanie,sprawdziłem czy moduł jest ok.a kluczyk mi nadal nie chodzi.Podłączyłem komputer no kolega sprawdził ponoć wszystkie półki ,które mogą za to odpowiadać i nic.Podobno jeszcze trzeba sprawdzić czy klucz się ładuje w gnieździe,ale klucz jest praktycznie nierozbieralny.

A

Anonymous123

Wszystkich kabli nie sprawdziles bo to nie wykonalne bez rozbiórki pol auta . Modułów jest tam troche i jeszcze wiecej i nie ma opcji ze w zadnym nic nie pokaże. Stwierdzenie ze moduł jest ok tez jest chyba trochę na wyrost. Trzeba sprawdzic czy sterownik rozpoznaje sygnal z pilota. Jak nie masz jak to podejdź gdzies gdzie robią klucze i na maszynce sprawdzą czy sygnal wysyła.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Do góry Bottom