Witam, mam problem z BMW E91 2.0 n47 143km. Auto stało ponad rok czasu i czekało na naprawę (kolizja zaworów z tłokami), po roku przy próbie odpalenia auto kręciło i samoczynnie przestawało kręcić aż potem całkiem przestało. Został zakupiony z internetu drugi sterownik silnika wraz z modułem CAS odblokowany. Przy kolejnej próbie odpalenia rozrusznik nie kręcił, okazało się że z tyłu przy akumulatorze skorodowaly dwa kable czerwone które są przykręcone do szpilek przy karoserii po naprawie auto odpaliło i było wszystko ok. Dziś chciałem złożyć auto do końca czyli poskładać środek, założyć maske itd i przy próbie odpalenia auto kręci ale nie odpala. Brak ciśnienia na szynie comonnrail. Nie mogę się połączyć komputerem (Delphi) z samochodem, jedyne co mi się udało to wejść w paliwo i byl tam błąd ced4. Nie mogłem go skasować więc podmienilem przekaźnik od pompy paliwa, błąd się udało usunąć ale przy każdej próbie odpalenia błąd wraca. Przy kręceniu nie podnosi się wskazówka obrotomierza. Ktoś miał podobny przypadek? Z góry dziękuję za odpowiedzi.