• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW N20 pęknięty tłok porysowana tuleja - składać czy wymieniać blok

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
481
Miasto
Józefów
Panowie, Klient został poinformowany o ryzyku i wszelkie finansowe konsekwencje będą spoczywały na nim. Chce na sztukę, bo jak mówi to jest auto na 5 min. Auto były traktowane jak szmata przez poprzednich właścicieli, napudrowane z zewnątrz i regularny wpier… panewki też są łyse. Dziękuję za rzetelne odpowiedzi, chociaż Panu Heńkowi proponuję więcej kultury, szczególnie w odpowiedziach pisanych w sobotę wieczorem
Spróbuje jeszcze młodocianego właściciela namówić na założenie używanego, sprawnego dołu.
Twój biznes
Twoje ryzyko
Twoje nerwy i
do momentu opuszczenia pojazdu poza bramę Twoja kasa ...

kleofas

Uczestnik
Punktów
4
Panowie, Klient został poinformowany o ryzyku i wszelkie finansowe konsekwencje będą spoczywały na nim. Chce na sztukę, bo jak mówi to jest auto na 5 min. Auto były traktowane jak szmata przez poprzednich właścicieli, napudrowane z zewnątrz i regularny wpier… panewki też są łyse. Dziękuję za rzetelne odpowiedzi, chociaż Panu Heńkowi proponuję więcej kultury, szczególnie w odpowiedziach pisanych w sobotę wieczorem
Spróbuje jeszcze młodocianego właściciela namówić na założenie używanego, sprawnego dołu.
Używany dół byłby najsensowniejszy o ile nie był traktowany podobnie xd.
Już chyba więcej dodać się nie da do dyskusji, niestety.
To jest nie mierzalne, jak dokładne nie byłyby zdjęcia.
Jedyne co jest pewne to że będzie tam zostawał olej który będzie się spalał. Jak powierzchnia jest skatowana i nierowna to też szybko będzie po pierścieniach. Będzie dym, auto sprzeda kolejnemu napalonemu wiernemu fanowi marki. Honowanie też już nie jest najlepsze więc kolejne zbieranie powierzchni. A czy ecu pokaże błąd przy 6bar czy 7, a czy finalnie wyjdzie w cylindrze 5.9 czy 7.5 to musisz sam się przekonać jeśli klient bardzo chce.
Ja kręcąc kołem które kolega wcześniej wstawił, obstawiał bym że odpali, podymi ale przez jakiś czas pojedzie bez błędów. Na olx wystarczy. Btw, może zrobmy ankietę i przyjmujmy zakłady. Tylko żeby prokuratura z pomorza nam najazdu nie zrobiła xd.
Naprawa na pewno nie jest na długo, więc daj tylko znać skąd jest klient żeby nikt tam nie kupował bmki w najbliższym czasie xd. No i olej min 20w jak Heniek pisał. I nie denerwował bym się tonem jego komentarza bo o dziwo on chyba najlepiej oddaje sens dywagacji w tym temacie.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
Akurat niekulturalny Heniek ma największe serce na forum. I zawsze doradza z serca, a że nuta cynizmu się znajdzie. No niestety muszę mieć choć trochę przyjemności w tym smutnym jak piz. świecie.
Musi być równowaga. Takie yin i yang :cool:
I nie denerwował bym się tonem jego komentarza bo o dziwo on chyba najlepiej oddaje sens dywagacji w tym temacie.
Jedyny kumaty ;)

Autor wątku zwykły niewdzięcznik :(
Pewnie się obraził o to piłowanie osełkami w cylindrze kiedy motor jest na samochodzie :(
Za coś takiego to jest chłosta i to kijem bambusowym po nerach, to tak p.s. ; )

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
Jak zaplaci, i wie że to sie nie uda to składaj. Chociaż z doświadczenia wiem ze nawet jak ktos wie i sie zgodzi to moze mieć delikatne pretensje... dlatego proponuj kupienie używanego dołu.... wyjdzie drożej ale uwierz mi ze jak bedzie dobrze to zapłaci, bedzie zadowolony .

Damian3210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Masz zdjęcie tego tłoka?
Oczywiście, już dodaje zdjęcie tłoka

Akurat niekulturalny Heniek ma największe serce na forum. I zawsze doradza z serca, a że nuta cynizmu się znajdzie. No niestety muszę mieć choć trochę przyjemności w tym smutnym jak piz. świecie.
Musi być równowaga. Takie yin i yang :cool:

Jedyny kumaty ;)

Autor wątku zwykły niewdzięcznik :(
Pewnie się obraził o to piłowanie osełkami w cylindrze kiedy motor jest na samochodzie :(
Za coś takiego to jest chłosta i to kijem bambusowym po nerach, to tak p.s. ; )
"Chłopie", na jakiej podstawie wysuwasz wniosek, że jestem niewdzięcznikiem?
o piłowaniu osełką możesz mieć swoje zdanie, ja mam swoje, kilka razy robiłem to na aucie, po czym spłukałem zmywaczem i o dziwo za każdym razem po tym "eksperymencie" samochód wyszedł bez szwanku. Butelka zmywacza jest dla mnie tańsza niż wyjmowanie bloku.

Miałem się do tego nie odnosić, ale widzę, że zaistniało tu lekkie niezrozumienie, próby tuszowania chamstwa poczuciem humoru.

Załączniki

• IMG_9669.jpeg
    IMG_9669.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 5
  • IMG_9670.jpeg
    IMG_9670.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 5
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom