• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW X5 E53 PROBLEM Z KLIMĄ

WOJTAS 1310

SuperMechanior
Punktów
6
Witam mam problem z BMW X5(E53) miałem uszkodzoną cewkę na sprężarce.Wymieniłem cewkę sprawdziłem bezpieczniki ,nabiłem układ ,sprawdziłem szczelność i jest problem bo sprężarka się włączy ale nie chłodzi i wentylator nie działa .Przy działającej sprężarce i podpiętym automacie do klimy brak jest reakcji na zegarach od ciśnienia czynnika .Po podpięciu autocomem brak błędów ,wcześniej przed wymianą cewki był błąd związany z cewką sprężarki. Może ktoś coś podobnego przerabiał bo nie wiem co może być przyczyną.Z góry dzięki za pomoc i za wskazówki.

WOJTAS 1310

SuperMechanior
Punktów
6
Sprężarkę mam z jedną wtyczką i jest na niej plus masa jest z obudowy.Jutro podam vin.
Mam wrażenie że sprężarka jest niesprawna pomimo , że sprzęgło działa bo przewody te wąskie ciśnieniowe podczas pracy się nie nagrzewają.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
493
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Aaaaa ... czyli nie zrozumiałem.
Skoro sprężarka się włącza a nie chłodzi, to znaczy że jest niesprawna mechanicznie.

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Miałem kiedyś w x5 taki przypadek że po uzupełnieniu czynnika sprężarka wolniej się kręciła bo rozwulkanizowało się koło pasowe.

WOJTAS 1310

SuperMechanior
Punktów
6
Ok dzieki wszystkim za pomoc.Wymontuje sprezarke i sie odezwe co i jak.

WOJTAS 1310

SuperMechanior
Punktów
6
Witam okazało się ,ze sprężarka jest uszkodzona. Właśnie założyłem nowa nabiłem ciśnienie super wzrosło ale okazało się ,że wentylator również jest uszkodzony.Wymieniłem go na nowy teraz wszystko elegancko śmiga.Pozdrawiam

Do góry Bottom