Witam mam problem z klimatyzacją w bmw seria 1 2.0 diesel z 2005r. Na postoju klimatyzacja działa bardzo dobrze, chłodzi elegancko wysokie ciśnienie ok 13 bar. Lecz wystarczy wyjechać na drogę przejechać kilometr ciśnienie spada i klima się rozłącza. Po zatrzymaniu się czasami załączy się sama czasami nie. Gdy się sama nie załączy wystarczy włączyć i wyłączyć przycisk od klimy i działa. Ciśnienie podczas jazdy ok 12-13bar i przy takim ciśnieniu ją rozłącza więc nie jest to raczej problem wentylatora ani za wysokiego ciśnienia w układzie. Nie ma żadnych błędów wszystkie czujniki pokazują prawidłowo jedynie czujnik temp zewnętrznej troche zawyża bo pokazuje ok 40 stopni na plusie a w rzeczywistości było z 15.Ale to też raczej nie powinno być przyczyną ponieważ pokazuje na plusie a nie minusie.Od ciągnąłem czynnik i nabiłem tyle ile powinno być i nadal to samo. W miejscu można go trzymać nawet na 4 tyś obrotów i klimy nie rozłącza. Dodam że jest tu sprężarka bez cewki, tylko na stałe ze zmienną wydajnością. Przerabiał ktoś podobny temat ?? do głowy przychodzi mi zawór w sprężarce..