• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak świateł postojowych

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Dobra temat jest taki (po wymianie żarówek W5W-pozycyjne):
Kluczyk wyjęty ze stacyjki:
Po przekręceniu pokrętła na postojowe: Postojowe przednie działają, postojowe tyle działają, długie pojedyncze też ( manetka kierunków do siebie na chwilę), długie stałe nie ( manetka w stronę kokpitu ), drogowe/mijanie nie świecą.

Kluczyk przekręcony do zapłonu:
Działa wszystko.

Może szukam dziury w całym ! Kurde przydał by się ktoś z Passkiem B5 sprawdził by czy ma tak samo. MOŻE U MNIE TAK MA BYĆ.

ps. zacisku 30 masz napięcie bez kluczyka - nie mam miernika może w weekend coś wymyśle ale chyba musi tam być napięcie skoro wszystko inne działa na zapłonie - oraz pozycyjne i cała reszta oświetlenia (za wyjątkiem drogowych/mijania ) bez kluczyka.
Jeszcze nie widziałem żeby bez włączonego zapłonu dało się włączyć mijania/drogowe swiatła

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Akurat miałem na myśli samochód o którym mowa w temacie . . .

zonee

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Kielce
No dobra - i tak mi się nie upiecze :) TAK SPALONE OBIE PRZEDNIE :( ---- ale ale bylem tylko ciekaw czy te drogowe/mijania mają się tak wyłączać.

Ostatnia edycja:

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Ale jaja.........aż strach pomyśleć jak mu braknie powietrza w kole z przodu........
Ale forum się wahało co to jest.....a na początku pisał mu forumowicz aby wymienił żarówki.

zonee

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Kielce
Ale jaja.........aż strach pomyśleć jak mu braknie powietrza w kole z przodu........
Ale forum się wahało co to jest.....a na początku pisał mu forumowicz aby wymienił żarówki.

buhahah Noo :p W oponach coś mało mi śmiga ;P liczę że będziesz pomocny :p Forum zawsze czuwa :) Aż strach pomyśleć jak to dźwignąć samemu :p:):p

PS. rozmowa trwała 12h - do wymiany żarówek (otwarcia sklepu) plus temat poboczny - przełącznik świateł bez zapłonu ;):)

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Ale jazda, nie ma znaczenia model VW. Z wyjetym kluczykiem kierunek w lewo swieci lewa pozycja, kierunek w prawo analogicznie do lewej. Blinda też ma działać. Po zapłonie natomiast kierunki działają ale pozycje nie a to dlatego, że przekazniczek odcina. Proste? Mercedes rozwiązania ma inne bo na wyłączniku od swiatelek, a Alfa jeszcze inaczej.

zonee

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Kielce
Ale jazda, nie ma znaczenia model VW. Z wyjetym kluczykiem kierunek w lewo swieci lewa pozycja, kierunek w prawo analogicznie do lewej. Blinda też ma działać. Po zapłonie natomiast kierunki działają ale pozycje nie a to dlatego, że przekazniczek odcina. Proste? Mercedes rozwiązania ma inne bo na wyłączniku od swiatelek, a Alfa jeszcze inaczej.

Nic nie rozumiem - napisz jak dla dziecka - "Blinda" ??

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
To z niemieckiego, po polsku chwilowe użycie świateł drogowych t.j dźwignią do siebie i niebieskie światełko się zapala na zestawie wskaźników. Teraz lepiej?

Do góry Bottom