• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak grzania świec żarowych C max 2.0 Tdci

Blekitny24

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Nowy Tomysl
Witam proszę o pomoc -4 auto ledwo odpala kontrolka świec żarowych natychmiast gaśnie.Gdzie znajduje się sterownik świec żarowych i czujnik temperatury który odpowiada za długość podgrzewania świec? Być może winny jest czujnik temperatury ponieważ nagrzewnica też się włącza na sekundę komunikat 100% po chwili sygnał i komunikat że wyłączona.Panowie jakieś pomysły?

Blekitny24

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Nowy Tomysl
Błędów brak Świece ok

DPF nie mam także pozostaje dobry elektromechanik. Artykuł bardzo ciekawy i pomocny na przyszłość.Dziekuje za zainteresowanie problemem

Ostatnia edycja:

Blekitny24

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Nowy Tomysl
Witam więc byłem u elektromechanika świece ok grzeją prąd dochodzi to już wiedziałem poboru prądu na postoju nie ma no wiadomo dopuszczalne jakieś tam jest.Stwierdzili że rozrusznik może za słabo krecic i dlatego też obciaza bardzo akumulator zaproponowali wymianę rozrusznika .Dałem im drugi który był z poprzedniego silnika rozebrali oba sprawdzili ,wymienili co trzeba jakieś łożysko i ten lepszy zamontowali. Czekam na mróz i wtedy się okażę czy jest poprawa.Jeszce mam pytanie bo za usluge skasowali 300 zl moim zdaniem trochę dużo a waszym zdaniem?

Mam pytanie co to za czujnik nie mam co tam podpiac też sprawdzali i nie potrafili powiedzieć czy ma wpływ na odpalanie. Wężyk idzie do zbiorniczka wyrównawczego plynu chlodzacego więc możemy jechać wpływ a odczyt temperatury.Prosze o pomoc

Załączniki

• IMG_20181221_145457.jpg
    IMG_20181221_145457.jpg
    4,1 MB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom