• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak kierunkowskazów peugeot 306 1.6 2000r 65kw.

bocian-5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
Dzięki konkretnemu postowi kolegi mechanik.k,za którą dziękuję,widzę już,że w tym aucie nie ma typowego przerywacza,funkcje tą spełnia przełącznik.Do tej pory nie miałem z takim autem do czynienia,więc stąd te moje ogólne podejście(2000 r. i tak porąbane kierunki-to tylko chyba we francuzach).Patrząc na schemat sprawdziłbym zasilanie na manetce,pin2b-stałe,pin 3b-przez bezpiecznik z przełącznika awaryjnych-f1 lub f19(skrzynka 13 lub 30 bezpieczników)oraz bezpieczniki f6,f4 lub f15,f30-zależnie od modelu-choć te powinny być sprawne,ponieważ działają awaryjne.Sprawdziłbym przejście przewodów do manetki i jak bym nic nie znalazł to podmieniłbym manetkę,może wymieniona niedawno jest wadliwa.A jak by to było moje auto to zamiast kupna nowego przełacznika,pomyślałbym nad przerobieniem kierunków na bardzej nizawodny i tańszy układ- przerywacz typowy.
Pozdrawiam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Echh pisałem o tym ... już w kazdym aucie a nie we francuzach ...

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Problem rozwiązany. Poprzedni właściciel rzeźbił w instalacji elektrycznej. Wystarczyło zgodnie ze schematem poprzecinać kable w kostkach bezpieczników i zrobić bezpośrednie zasilanie do manetki.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no widzisz jak można napisać coś konkretnego? jak na końcu postów dopiero napisałeś że była wymieniana manetka?
samo daje coś do myślenia że awaryjne działają a kierunki nie....jaki kierunek obrać aby dobrze odpowiedzieć? Lewy czy Prawy?:D

Do góry Bottom